De gemeente Amsterdam heeft de voorlopige aanslag toeristenbelasting verzonden. Deze is gebaseerd op de omzet van vorig jaar. Het is helaas een feit dat de omzetten van vorig jaar substantieel hoger zijn dan die van nu. KHN heeft overleg gevoerd met de belastingdienst van de gemeente Amsterdam en gevraagd om aanpassing.

Wat als de voorlopige aanslag te hoog blijkt te zijn en/of niet betaald kan worden?
Ondernemers kunnen een verzoek doen om vermindering van de voorlopige aanslag Toeristenbelasting 2020. Er kan een mail gestuurd worden aan belastingen@amsterdam.nl. Graag in de mail het vorderingsnummer van de voorlopige aanslag 2020 vermelden. Belastingen gaat coulant om met verzoeken tot vermindering.

De uiterste vervaldatum van de voorlopige aanslag is 31-12-2020. Je kunt zelf de hoogte van de betalingen en de indeling van de termijnen bepalen om liquiditeitsproblemen te voorkomen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de daadwerkelijk geïnde toeristenbelasting af te dragen en dat vervolgens elke maand te doen. Mocht betaling voorlopig helemaal niet lukken, dan kan de betaling worden opgeschort. Houd hierover wel contact met de belastingdienst van de gemeente Amsterdam.

Tegen het einde van het jaar kan blijken dat de geïnde toeristenbelasting lager is dan het bedrag van de voorlopige aanslag. Dan kunt u over het verschil uitstel van betaling aanvragen tot de verrekening van de definitieve aanslag medio 2021.

Zie ook de informatie op de website van de gemeente Amsterdam.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens