Hierbij informeren wij je over de financiële vergoeding van de Rijksoverheid voor de controle van het coronatoegangsbewijs (CTB) in de periode vanaf september 2021 tot en met 25 februari 2022.

Op 25 september 2021 besloot de Rijksoverheid dat iedereen vanaf 13 jaar en ouder een CTB moest tonen in de horeca, sportkantines en bij evenementen. Per 25 februari 2022 werd deze regel opgeheven.

We begrijpen dat deze regeling het nodige van jou en je onderneming heeft gevergd. Om je te ondersteunen heeft de Rijksoverheid destijds besloten een financiële vergoeding beschikbaar te stellen om het controleren van het CTB te vergemakkelijken. Dit bedrag kan verdeeld worden over alle horecagelegenheden en sportverenigingen die hiervoor in aanmerking willen komen.

Wil je in aanmerking komen voor een gedeelte van dit budget, dan verzoek ik je om dit uiterlijk zondag 17 april 2022 aan ons kenbaar te maken. Het budget is alleen bedoeld ter ondersteuning van de controle op het CTB. Deze financiële tegemoetkoming kon worden gebruikt voor:

  • het extra inzetten van eigen personeel om het CTB te kunnen controleren;
  • inhuur van personeel om te controleren op het CTB;

Indien je voor een gedeelte van het totaal beschikbare bedrag in aanmerking wilt komen vragen we je aan te geven:

  • voor welke periode je ondersteuning nodig had;
  • voor hoeveel uur per week of voor hoeveel uur per specifieke periode je dit nodig heeft gehad;
  • voor welk soort ondersteuning je gebruik hebt gemaakt;
  • wat de totale kosten zijn;
  • onderscheid te maken over de kosten van 2021 en 2022.

Aan de hand van de binnengekomen verzoeken wordt een verdeling van het bedrag gemaakt. Daarna word je geïnformeerd over welk bedrag je mogelijk tegemoet kunt zien en hoe dit wordt uitgekeerd. We zien je reactie graag tegemoet via openbareorde@waterland.nl.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens