Chef Dennis van den Beld en zijn team van restaurant Het Roode Koper* in Ermelo zijn de winnaars van de Gouden Koksmuts 2020.
De HANOS Gouden Koksmuts, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde,
vond dit jaar voor de zestigste keer plaats. Bijzonder dit jaar was dat
elke deelnemer chef of patron van het restaurant is. Het team van Het
Roode Koper* in Ermelo was het creatiefste met de ingrediënten uit de
black box, die de kandidaten ’s ochtends ontvingen.
Alle zeven chefs werden ieder ondersteund door twee souschefs, die
tijdens de wedstrijd – net als in het restaurant – verantwoordelijk zijn
voor hun eigen onderdelen. Dit jaar werd er extra gelet op de cuisson.
Naast dit team deden de chefs van Bridges (Amsterdam), restaurant Joann
(Enschede), restaurant ’t Amsterdammertje* (Loenen aan de Vecht),
restaurant De Rozario* (Helmond), ’t Lansink* (Hengelo), restaurant
Bentinck (Amerongen) en restaurant Parkheuvel** (Rotterdam) dit jaar
mee. Vorig jaar won Jonathan Zandbergen van Hotel & Restaurant
Merlet* de Gouden Koksmuts.