Na een toegewijde periode van ruim negen jaar, waarin Dirk Beljaarts zich met hart en ziel heeft ingezet voor de belangen van de horeca, vertrekt hij voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dirk begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als algemeen directeur. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging

Dirk heeft veel voor KHN betekend, eerst in de rol van penningmeester en later als algemeen directeur. Gedurende zijn tijd bij KHN zette Dirk zich onvermoeibaar in voor de groei, innovatie en vooral de gastvrijheid die de horeca zo kenmerkt. Als directeur van een professioneel en toegewijd team van medewerkers heeft hij op vele fronten een significant verschil gemaakt voor de leden van de vereniging en de branche in zijn geheel, zowel landelijk als lokaal. Vooral tijdens de coronaperiode gooide hij alles in de strijd voor de sector die hem zo aan het hart gaat.

Dirk Beljaarts: “Ik kijk met warme herinneringen terug op mijn tijd bij KHN. We hebben als vereniging veel successen geboekt, maar ook veel uitdagingen gekend. Met name tijdens de impactvolle covid-periode. Na negen jaar vind ik het tijd voor een volgende stap, waarover later meer. Ik zal me altijd enorm verbonden blijven voelen met deze prachtige branche. Ik dank het oude en huidige Landelijk Bestuur voor de unieke, fijne en professionele samenwerking gedurende de jaren. En uiteraard mijn team in Woerden, waar intrinsieke motivatie om horecaondernemers te helpen uitgevonden lijkt te zijn. Daar heb ik heel veel bewondering voor. Maar uiteraard wil ik ook alle horecaondernemers, hoteliers en ceo’s bedanken waar ik al die jaren zo’n fijn contact mee heb gehad. Geïnspireerd door hun ondernemerschap, gastvrijheid en ondernemingsgeest, gaven ze altijd het juiste inzicht voor de koers die wij konden varen.

Maar al deze inspanningen komen samen bij de stakeholders die zorgden dat de puzzelstukjes op hun plek vielen. Veel dank daarom ook aan alle bewindspersonen, Kamerleden, SER-leden, overige branche- en koepelorganisaties, beleidsmakers, het HOTREC-bestuur en betrokken journalisten.

Het was een eer en voorrecht om deze mooie sector te dienen. Er staan onze sector nog genoeg uitdagingen te wachten, maar ik heb er alle vertrouwen dat de horeca zich hier ook doorheen zal slaan. De horeca blijft een sector van groei, innovatie en bovenal gastvrijheid!”

KHN-voorzitter Marijke Vuik spreekt namens de gehele organisatie haar dank uit: “We zijn Dirk enorm dankbaar voor zijn ongekende inzet, toewijding en de passie waarmee hij zich de afgelopen negen jaar heeft ingezet voor onze vereniging en de horecabranche als geheel. Zijn leiderschap tijdens zowel voorspoedige als uitdagende tijden heeft ons sterker gemaakt. We wensen hem veel succes in zijn volgende stap.”

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens