Op donderdag 24 november vond het hoteloverleg van KHN Haarlemmermeer plaats. Enkele punten uit het overleg kun je onderstaand terugvinden.

Update hoteloverleg KHN Haarlemmermeer 24 november

Het eerste deel van de vergadering bestond uit onderling sparren. Daarna konden de externe partijen aanschuiven. We waren te gast bij het Sheraton Amsterdam Airport Hotel and Conference Center en CEO Paul Chevalier heeft ons meer verteld meer over het hotel en de verbouwing met het creëren van het open karakter en het nieuwe restaurant Commune.

Doe je mee aan de arbeidsmarkt campagne?

De hotels uit de Haarlemmermeer organiseren eind januari een open dag gecombineerd met een arbeidsmarktcampagne. Bewoners uit de Haarlemmermeer en omstreken worden uitgenodigd langs te komen en te solliciteren. Via Social Media worden de kandidaten attent gemaakt op deze actie. Doe je mee? We hebben hiervoor een bijdrage nodig om het op te zetten. We gaan uit van een bijdrage van 2 euro per kamer. Aanmelden kan vóór donderdag 15 december aanstaande via haarlemmermeer@khn.nl.

Hotelschool Haarlemmermeer

Vijf hotels in de Haarlemmermeer zijn samen met het ROC een opleiding gestart voor de hotelbranche. Dit jaar zijn er 25 leerlingen gestart; 2 dagen naar school en 3 dagen werken. Vanaf volgend jaar werken we samen met House of Hospitality en zullen er 100 leerlingen starten. Na het eerste jaar zullen we evalueren en wellicht het programma aanpassen.

Opslag toeristenbelasting

De hoogte van de toeristenbelasting en het feit dat het niet 1-op-1 terugvloeit in de promotie van hotels of omgeving blijft een hekel punt. Voor het volgende hoteloverleg hebben we besproken na te denken over het instellen van een extra opslag bij alle hotels en daarmee een buffer op te bouwen voor projecten. Denk hierover na!

Engelse website visithaarlemmermeer.nl

De Nederlandse versie van de website www.visithaarlemmermeer.nl is nu omgezet naar een Engelse versie. De website heeft 26.000 unieke bezoekers per kwartaal.

Kerstmarkt Haarlem

Op 9, 10 en 11 december is er een grote Kerstmarkt in Haarlem. De bezoekers kunnen parkeren in Haarlemmermeer. Wellicht kunnen we iets koppelen aan deze bezoekers. Voor ideeën kan er contact worden opgenomen via visit@haarlemmermeer.nl.

Wethouder Marja Ruigrok

Wethouder Marja Ruigrok was aanwezig om enkele vragen van de hotels te beantwoorden en meer te vertellen over de status van het shuttleproject:

Hoe kan het dat er tijdens F1 weekend een vergunning wordt afgegeven voor Mysteryland?
Er zijn nog geen officiële vergunningen afgegeven. De gemeente heeft de partijen gevraagd een plan in te leveren. Dat is nog afwachten.

Er is eerder gesproken over ontwikkelingen rond evenementen op het terrein bij de afrit A4?
Nog niet concreet, niet op korte termijn.

Hoe ziet de Wethouder van verkeer de toekomst van het gezamenlijk shuttle vervoer als hotels er niet uitkomen?
Er zal altijd een oplossing voor zijn, maar er wordt nu nog niet gekeken naar wat het concreet inhoudt wanneer het niet lukt.

Marja doet een oproep om mee te doen met het onderzoek en de 1000 euro te betalen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd op het convenant. De planning kun je hier vinden.

Er wordt een meeting georganiseerd met de hotels, de gemeente en Schiphol. De hotels willen meer duidelijkheid voor hoe de tijd eruit ziet tot het gezamenlijk vervoer. Met name rond het opzeggen van de licentie voor de A-baan.

Wanneer er vragen zijn over het shuttleproject kun je het sturen aan schipholhotelshuttle@khn.nl. Waar nodig plannen we een aparte afspraak in.

Event Park Amsterdam

Zie bijgaande presentatie.

Polderwarmte

Zie bijgaande presentatie.

Booking.com

Zie bijgaande presentatie.

Er is een verzoek vanuit de zaal om in de rapportages wat meer onderscheid te maken in leisure en business. Tevens de vraag om gasten welke vanwege baldadigheid, vernielingen en ongewenst gedrag uit het hotel gezet worden, niet de mogelijkheid te geven om een review te kunnen plaatsen.

Sluiting en vragen

De vergadering wordt gesloten om 17.20 uur. Het volgende hoteloverleg is op donderdag 9 maart 2023 en daar nodigen we je graag voor uit. Heb je ideeën hoe we deze vergadering nog interessanter en interactiever kunnen maken, wij horen het graag.

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van bovenstaande, mail naar haarlemmermeer@khn.nl.

Graag tot op het volgende overleg!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens