2 tot en met 7 oktober is de Week van de Toegankelijkheid. Een belangrijk moment dat we als gemeente willen gebruiken om extra aandacht te geven aan het belang van toegankelijkheid en inclusie voor mensen met een beperking. Namens Wethouder Anne Mulder (Coördinator Toegankelijkheid, gemeente Den Haag) delen we onderstaand meer informatie.

Thema 'toegankelijkheid loont'
Den Haag wil een stad zijn waar mensen met een beperking volwaardig en gelijkwaardig mee kunnen doen; waar ieders talenten worden benut. Gewoon, omdat mensen met een beperking hier recht op hebben. En omdat we allen geloven dat toegankelijkheid loont.

Wist je dat...

  • een toegankelijk festival meer bezoekers trekt
  • een toegankelijke winkel of horeca een grotere klantenkring heeft
  • een toegankelijke website meer mensen bereikt

Doe je mee?
De Week van de Toegankelijkheid heeft meer impact als we onze krachten bundelen. Samen bereiken we meer mensen. Samen zorgen we voor meer bewustwording en actie.

Vragenlijst activiteiten
Om een overzicht te krijgen van wat er al in de stad gebeurt, vragen wij je een korte vragenlijst in te vullen via deze link. Hierin kun je aangeven of je van plan bent iets te organiseren en of je daar hulp bij nodig hebt. Wij ontvangen graag de vragenlijst vóór 15 juni.