Alkmaar wordt vanaf eind november t/m half januari gepositioneerd als een bruisende stad waar je moet zijn voor de leukste, winterse evenementen en activiteiten waarmee bewoners en bezoekers worden gestimuleerd te komen winkelen en genieten bij de Alkmaarse horeca deze winter.

Hoe?
Met onder andere banieren en billboards, social media campagne, online banners, advertorials in lokale kranten, nieuwsbrieven, een speciale Warme Wintermaanden flyer, Pers & PR en een speciale Warme Winter wandeling.

Doe mee!
Sluit als horecagelegenheid of winkel ook aan bij de Warme Wintermaanden campagne en doe ook zelf iets met het thema “winter”. Dit kan door bijvoorbeeld je etalage winters aan te kleden, een ultieme winterse beleving te creëren of je menukaart een winters tintje te geven.

Wat kan je doen?
Deel met info@alkmaarmarketing.nl wat jij doet met het thema "winter" tijdens de Warme Wintermaanden én dan nemen wij je mee in de communicatie (online en/of offline). Van een winterse etalage tot een speciaal wintermenu, maar ook van een gezellig haardvuur of verwarmd terras tot een speciale winterse collectie voor bijvoorbeeld de feestdagen. Hierin kan je jullie eigen creativiteit gebruiken en kijken naar jullie mogelijkheden!

In week 47 wordt door Alkmaar Marketing en Alkmaars Bolwerk een (gratis) Warme Wintermaanden raamsticker van 30x30 langsgebracht bij winkels en horeca. Plak deze op je raam of deur en wordt hiermee onderdeel van de Warme Winter wandeling door de stad.

Goed om te weten
Vanaf week 48: winterse sfeerverlichting door de hele binnenstad
Vanaf 9 december: 5 fotoframes verdeeld door de binnenstad
Van 23 december t/m 3 januari: Het Kersthuis in de Grote Kerk
Van 10 december t/m 6 januari: Schaatsbaan op het Waagplein

Alle informatie en het volledige aanbod tijdens de Warme Wintermaanden vind je op de website: www.warmewintermaandenalkmaar.nl.

Adventskalender
In oktober heeft Alkmaar Marketing aangekondigd ook dit jaar een online Alkmaar Prachtstad Adventskalender te doen zie hier het hele bericht. Doe jij ook mee? Zij zijn nog steeds op zoek naar leuke, creatieve en originele acties van Alkmaarse winkeliers, horeca, activiteiten en evenementen.

Denk aan

  • een toffe winactie;
  • een kortingsactie voor alle deelnemers van die dag;
  • iets speciaals voor alle bezoekers aan jouw winkel/horecabedrijf op de actiedag;
  • of voor x aantal eerste bezoekers aan jouw winkel/horecabedrijf op de actiedag;
  • etc.

Je kunt je nog steeds aanmelden via het aanmeldformulier op de website: Aanmeldformulier ondernemers adventskalender 2023 (alkmaarprachtstad.nl). Alkmaar Marketing kiest uiteindelijk de 24 deelnemers voor de Adventskalender 2023 en zorgt voor een goede verdeling.

Heb je vragen over de Warme Wintermaanden óf adventskalender? Neem dan contact op via info@alkmaarmarketing.nl.