Van maandag 3 t/m zondag 9 maart vindt de Duurzame Haagse Restaurantweek plaats. Tijdens deze week zetten lokale horecaondernemers massaal (extra) plantaardige gerechten op hun menukaart.

De Haagse horeca verduurzaamd! De gemeente juicht dit toe en ondersteunt waar mogelijk. Met gratis energiescans, advies op maat, korting op zuinige terrasverwarmers, subsidie op bespaarmaatregelen, het organiseren van kennissessies en veel aandacht voor de goede voorbeelden. In oktober 2024 organiseerden we al 3 uitverkochte duurzame restaurantroutes, dit voorjaar (3-9 maart) volgt de Duurzame Haagse Restaurantweek.

Omdat de week samenvalt met de landelijke Week zonder Vlees & Zuivel focussen we dit keer op plantaardige menu-opties. Horecaondernemers die deze week (extra) vegan gerechten toevoegen aan hun aanbod krijgen extra promotie via een stadsbrede publiekscampagne. Voor chef-koks is de week een kans om (tijdelijk) te experimenteren met plantaardige gerechten. Horecaeigenaren kunnen ervaren hoeveel klanten belangstelling hebben voor een plantaardig aanbod.

Jouw restaurant verdient een plek binnen de Duurzame Restaurantweek! Meld je zo snel mogelijk aan via duurzaamondernemen@denhaag.nl

Voorwaarden:

- Je hebt een horecagelegenheid. Dit kan een (hotel)restaurant zijn, maar evengoed een lunchtent of een eetcafé;

- Je hebt volledig plantaardige gerechten op jouw menukaart of voegt deze extra toe tijdens de Restaurantweek;

- Uiterlijk 24 februari ontvangen wij van jou een overzicht van deze (nieuwe) vegan gerechten, zodat we deze kunnen meenemen in de publiekscampagne.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens