Steeds meer werkgevers gaan aan de slag met de verkeersveiligheid van hun bezorgers.

Bezorg Veilig heeft het bestuur van KHN Leiden e.o. gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Bijgaand treft u meer informatie over Bezorg Veilig aan. Met een aantal gemeenten werkt Leiden samen om het gebruik van Bezorg Veilig te testen en te monitoren.

Bezorg Veilig heeft als doel: alle (maaltijd)bezorgers veilig onderweg. Hoe doen we dat? Drie jaar geleden hebben we onderzoek gedaan naar ondernemers en bezorgers. Hieruit is de website ontstaan BezorgVeilig.nl. Daarop vinden ondernemers en bezorgers onder andere:

  • Gratis onlinetraining in gevaarherkenning voor bezorgers, die ze zelfstandig kunnen doen op de telefoon.
  • Handige tips en tools om veiliger in het verkeer te zijn.

Vorig jaar is dit gelanceerd en nu is het zaak dat ondernemers dit daadwerkelijk gaan gebruiken.

Met verschillende gemeenten wordt samengewerkt om het gebruik van Bezorg Veilig te testen en te monitoren. Wat werkt en wat juist niet?

Aanmelden pilot in jouw provincie

We zoeken daarom 3 tot 5 ondernemers (of 1 ondernemer met meerdere vestigingen) die mee willen doen aan de pilot in Leiden. Concreet betekent dat TeamAlert hen opbelt en peilt wat ze nu doen aan verkeersveiligheid. Vervolgens komen we een keer langs om hun mening te vragen over Bezorg Veilig. En daarna bellen we nog een keer op wat ze in de tussentijd met Bezorg Veilig hebben gedaan.

Op een vrij eenvoudige manier kan een ondernemer al een verschil maken in de veiligheid van haar bezorgers (en daarmee de omgeving). Heeft u interesse om deel te nemen aan deze pilot? Meldt u zich dan zo spoedig mogelijk aan via deze link.