Drie Haarlemse ondernemers zijn een initiatief gestart om minimaal 1 miljoen euro te verdienen voor de Nederlandse horeca. De verkoop van signature dish kookboeken per stad of streek, samen met sponsoring van lokale bedrijven, moet hiervoor gaan zorgen.

Horeca Kookboek bracht op 23 december j.l. hun eerste boek ‘De Haerlemsche Gastronomie Thuis’ uit en werden inmiddels bijna 8.000 boeken verkocht. Hiermee kunnen ze de deelnemende Haarlemse horeca steunen. Inmiddels wordt het concept uitgerold in twintig grote steden van Nederland.

De Zaanse gastronomie Thuis

Wat kan dat betekenen voor jullie?

Kort en goed komt het erop neer dat Uitgeverij Horeca Kookboek een boek wil maken voor de Zaanstreek. Dit boek bestaat uit foto's, beschrijving en twee recepten van 35 restaurants en 5 cafés. Er wordt door de uitgever een keuze gemaakt uit de inzendingen. Er wordt geselecteerd op diversiteit en kwaliteit.

De uitgever doet de promotie en verkoop van het boek. Het helpt uiteraard als de deelnemende zaken hun eigen sociale mediakanalen gebruiken om hun gasten te informeren over dit goede idee. De opbrengsten komen uit de verkoop van het boek en van sponsoren. We hebben gemerkt dat, met name, de toeleveringsbedrijven van de Horeca (groothandels, drankenhandels, kassasystemen) best bereid zijn om 500 euro bij te dragen aan het boek. Het is de moeite waard om actief naar sponsoren op zoek te gaan. Als alle zaken 1 sponsor aanleveren is het al snel heel aantrekkelijk.

Mocht je problemen ondervinden of vind je het bezwaarlijk om mensen te benaderen, dan willen wij ook voor je doen.

Oproep ben je een horecazaak in één van de bovengenoemde steden en kan jij ook wel een steuntje in de rug gebruiken? Meld je dan aan via de website horecakookboek.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens