Aankomend schooljaar starten er ruim 40 nieuwe studenten in onze horeca-opleidingen. Tijdens de introductieweek laten wij deze studenten middels een speurtocht kennismaken met een aantal horecabedrijven in het centrum van Meppel.

Het Drenthe College heeft het bestuur van KHN Meppel gevraagd onderstaande berichten met jou als KHN lid te delen.

Hallo horecaondernemer in Meppel,

Deelnemen introductieweek/speurtocht op donderdag 7 september – laat je bedrijf zien!

Aankomend schooljaar starten er ruim 40 nieuwe studenten in onze horeca-opleidingen. Een groot deel daarvan zijn bol-studenten die vanaf februari op zoek gaan naar een stagebedrijf. Tijdens de introductieweek laten wij deze nieuwe studenten al een aantal jaren middels een speurtocht kennismaken met een aantal horecabedrijven in het centrum van Meppel. Deze speurtocht vindt plaats op donderdag 7 september.

Doen jullie nog niet mee, willen jullie wel graag dat studenten ook kennismaken met jullie bedrijf? Stuur dan even een mailtje naar Karianne van Asselt (k.vanasselt@drenthecollege.nl) voor woensdag 5 juli aanstaande. Van de deelnemende bedrijven vragen wij een actieve bijdrage in de speurtocht. Dat kan bijvoorbeeld een vraag zijn over het bedrijf, maar dat kan ook een leuke opdracht of activiteit die maximaal een paar minuten duurt (denk aan bijvoorbeeld het vouwen van een servet, een proeverij of een kleine snij-activiteit).

Let op: studenten mogen alleen stagelopen bij bedrijven die een, via de SBB, erkend leerbedrijf zijn en omdat het om een wandeling gaat, zijn we beperkt tot bedrijven in het centrum van Meppel of bedrijven die daar naartoe willen komen.

Certificaten MBO opleiding SBB

Binnen Drenthe College Meppel zijn we altijd op zoek naar manieren om de branche te kunnen voorzien van goed opgeleide horecawerknemers. Nu zijn dat meestal nog de studenten die een reguliere mbo-opleiding doen, maar er bestaan veel meer mogelijkheden. Zo kunnen mensen die geen volledige opleiding willen doen, ook certificaten halen van delen van de mbo-opleiding. Denk aan bijvoorbeeld zij-instromers, statushouders of mensen die uit een uitkering komen. Via de website van het SBB kun je kijken welke certificaten in de horeca bestaan:

Via deze link kom je terecht op de website van de SBB. Hier zijn alle certificaten, keuzedelen en opleidingen te vinden die bestaan. Mocht er vanuit de branche vraag zijn naar deze certificaten of keuzedelen, laat het vooral weten, dan kunnen we in gesprek om te kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Neem ook vooral contact op als je meer wil weten of er vrijblijvend over in gesprek zou willen gaan (s.steenwelle@drenthecollege.nl).

Met vriendelijke groet,

Stefanie Steenwelle
Opleidingsmanager Business College en Horeca

Drenthe College, locatie Meppel | 06 43 29 88 21