De afgelopen weken heeft het bestuur van KHN-afdeling Curaçao niet stilgezeten. We geven je graag een update van de belangrijkste activiteiten en ontwikkelingen.

Beleidsplan

Het bestuur heeft een beleidsplan opgesteld. Hierin staan de belangrijkste activiteiten en speerpunten voor het komende jaar. Het bestuur gaat zich voor verschillende punten hard maken, zoals de vitale horecaomgeving en ondernemen & arbeid. Bekijk het beleidsplan op de website.

Diverse gesprekken

Er hebben gesprekken plaatsgevonden met de diverse horecaopleidingen om de samenwerking te bevorderen. Maar ook met het Curaçao Tourist Board over het opzetten van een imagocampagne voor de gehele hospitality industry, onder andere in de strijd tegen de krapte op de arbeidsmarkt. Ook is er gesproken met diverse stakeholders, zodat ook de leden op het eiland kunnen profiteren van de financiële voordelen die het KHN-lidmaatschap opleveren.

bestuur curacao

Nieuw beleidskader vergunningenproces

Op 27 januari heeft het bestuur een presentatie gehad van dhr. Alvin Daal, in opdracht van de sector Ondernemen van het Ministerie van Economische Ontwikkeling. Deze presentatie ging over een nieuw beleidskader voor de horeca dat zal leiden tot wetgeving ter vervanging van de huidige Vergunningenlandsverordening. De doelstelling is om het huidige vergunningenproces te verbeteren en te vereenvoudigen en om het “level playing field’ binnen de horecasector te optimaliseren. Inmiddels heeft het bestuur het concept beleidskader mogen inzien en voorzien van de nodige feedback. Zodra hier meer over bekend is, zal het beleidskader ook gedeeld worden met de leden van KHN-afdeling Curaçao.

Gesprek over wetsvoorstel biologisch afbreekbare producten

Op 2 februari vond er een meeting plaats met Giselle McWilliam over het wetsvoorstel biologisch afbreekbare producten in de horeca. Zij wilde hierover graag het standpunt en de ideeën horen van het bestuur. McWilliam heeft het bestuur gevraagd om een brief te schrijven met hun visie en standpunt, zodat ze dit mee kan nemen in het wetsvoorstel.

KHN begrijpt goed dat eenmalige plastic verpakkingen een belasting zijn voor het milieu en dat de horeca een bijdrage moet leveren aan het terugdringen van afval. Maar het bestuur heeft ook aangegeven dat dit grote gevolgen heeft voor de gehele horeca. Er is na corona weinig ruimte om te investeren en de kosten van de afbreekbare materialen liggen veel hoger dat de huidige verpakkingen. Ook vindt het bestuur dat niet alleen de horeca belast moet zijn met dit onderwerp, maar dat dit een onderwerp is wat het hele eiland aangaat.

Nieuwe leden

Tot slot heeft het bestuur de afgelopen maanden verschillende nieuwe leden mogen verwelkomen. Ook steeds meer leden weten KHN-afdeling Curaçao te vinden met vragen over onder andere vergunningen en trainingen. Heb jij vragen of interesse in het lidmaatschap? Dan kun je altijd contact opnemen met de regiomanager van KHN, dhr. Ulrich de Windt via u.dewindt@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens