Het hoteloverleg Bergen, Egmond, Schoorl vindt twee keer per jaar plaats en is dit najaar uitgebreid met hoteliers uit Castricum en Heiloo. Bart Dijkstra van de Dijkstra Hotel Groep leidt het bredere hoteloverleg vanaf nu. Wat kwam er zoal ter sprake?

Dit keer kwamen we bij elkaar bij Hotel Meyer in Bergen aan Zee. Saskia Geraeds van Huize Koningsbosch en tevens Landelijk Bestuurslid en regiomanager Miriam Geerlings zijn langs de ondernemers in de andere drie BUCH-gemeenten geweest om informatie te geven over het hoteloverleg en te vragen of ze bij het overleg betrokken willen worden. Alle bezochte ondernemers reageren hier enthousiast op.

Speerpunten

Belangrijkste speerpunten voor de hotels zijn de personeelskrapte en de stijgende (energie-)kosten. Er worden over en weer ervaringen en tips gedeeld, waarvan er hier enkele worden genoemd.

Tips vanuit de deelnemers voor het oplossen van personeelskrapte

  • Een aantal hoteliers heeft Oekra├»ners in dienst genomen.
  • Adverteren via Indeed en Hotelprofessionals levert vaak nog wel reacties op.
  • Housekeeping: Go Works in Amsterdam, is niet goedkoop maar wel een goede partij, vooral Roemenen, ze zoeken ook naar woningen.
  • Kijk ook naar mensen die al een baan hebben.
  • Opleiding met baangarantie, daar komen ook veel mensen op.
  • Hotel Camperduin werkt met Hotec; digitale sloten op telefoon, gasten krijgen van tevoren een filmpje met uitleg hoe ze binnen kunnen komen. Dit bespaart personeel bij de front-office. Is niet voor elke doelgroep geschikt.

Opleidingen

Als je een leermeester in huis hebt kan je leerplekken op de SBB-site plaatsen, KHN biedt in samenwerking met HOC een leermeestercursus met 15% korting.

KHN biedt in samenwerking met Kraaij Educatie gesubsidieerde (gratis) cursussen aan voor personeel (biertraining, barista, gastvrijheidstraining en dergelijke). Bij 10 deelnemers of meer komen ze op locatie, hiervoor ontvangt de locatie 40 euro per persoon. Kijk voor het programma en voorwaarden op de website van Van Kraaij Educatie Aanbod.

Andere besproken punten zijn onder andere de voorbereiding voor een bijeenkomst met raadsleden, herstel corona, subsidie warmtekussens, RI&E-scan, ondernemersfonds, update van Bergen Marketing en een update vanuit de ledenraad.

Verslag

Op Mijn KHN kun je het complete verslag downloaden. Deze informatie is alleen toegankelijk voor KHN-leden. Als lid kun je inloggen op Mijn KHN met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Inloggegevens vergeten? Op deze pagina kun je een nieuwe inlog aanvragen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens