De gemeenteraad van Tytsjerksteradiel heeft het college gevraagd om alles in het werk te stellen om zoveel mogelijk ‘opengestelde toiletten’ onder de aandacht te brengen van de bezoekers aan onze dorpen.

De gemeente Tytsjerksteradiel heeft het bestuur van KHN Midden Friesland gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Beste ondernemer,

De gemeenteraad van Tytsjerksteradiel heeft het college gevraagd om alles in het werk te stellen om zoveel mogelijk ‘opengestelde toiletten’ onder de aandacht te brengen van de bezoekers aan onze dorpen. Hiervoor zijn tal van redenen te noemen. De belangrijkste zijn:

  • Thuisblijven: het tekort aan opengestelde toiletten weerhoudt mensen ervan de deur uit te gaan omdat ze niet weten of ze snel een toilet in de buurt kunnen vinden;
  • Gastvrij: meer opengestelde toiletten maken de omgeving aantrekkelijker en gastvrijer voor een langer verblijf. Dit maakt het dorp aantrekkelijker en inclusiever;
  • Gezondheidsproblemen: meer opengestelde toiletten voorkomen dat mensen gezondheidsproblemen ontwikkelen/verergeren (door ophouden en minder drinken).

In onze gemeente Tytsjerksteradiel hebben we winkelcentra in de dorpen Burgum, Hurdegaryp en Gytsjerk. Maar ook in de andere dorpen in de gemeente zijn winkels, horeca en/of maatschappelijke voorzieningen zoals een multifunctioneel centrum, dorpshuis of sportvoorzieningen. Meerdere ondernemers en voorzieningen bieden de gasten en bezoekers op verzoek de mogelijkheid gebruik te maken van hun toiletvoorziening. Maar het kunnen er best nog meer zijn die beter zichtbaar en vindbaar zijn!

Maak alle opengestelde toiletten zichtbaar en vindbaar

Om deze reden willen wij u via deze brief graag informeren over de zogenaamde ‘HogeNood-app’. Wanneer jij -als ondernemer- het bedrijfstoilet beschikbaar stelt of wil stellen voor gasten/bezoekers, dan kan dat eenvoudig zichtbaar en vindbaar worden gemaakt via de app of via de website HogeNood Voeg een toilet toe.

U kunt daarbij de openingstijden, beschikbaarheid (vrouw, man, rolstoelgebruiker) en eventuele prijs aangeven. Ook is er een HogeNood-sticker verkrijgbaar voor de etalageruit. Deze sticker is te bestellen via: info@hogenood.nu.

De HogeNood-app is eenvoudig te downloaden op de mobiele telefoon. Per dorp kunt u het aanbod aan ‘opengestelde toiletten’ zien. In de gemeente Tytsjerksteradiel zijn dat er op dit moment 13.

Wij vragen uw aandacht

Wij willen u vragen om jouw bedrijfstoilet beschikbaar te stellen voor de bezoekers en dat ook kenbaar te maken via de ‘HogeNood-app’. Op die manier kunnen wij samen de gastvrijheid voor de bezoekers in onze dorpen vergroten. Via de gemeentepagina van weekblad Actief zullen wij dit onderwerp ook onder de aandacht brengen.

Meer achtergrondinformatie vindt u op:
1. HogeNood.
2. Iedere wc telt

Met vriendelijke groet,
burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel

H.M. van Gils, de secretaris/directeur
drs. L.J. Gebbe, de burgemeester

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens