De Stichting Rutgers heeft de campagne ‘Ben je oké’ met bijhorende tool-kit ontwikkeld rond het thema ongewenst seksueel gedrag. Ook onze gemeente schaart zich van harte achter deze campagne van Rutgers.

De gemeente Enschede heeft het bestuur van KHN Enschede gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Beste Horeca-partner,

Binnenkort beginnen de introductieweken in en rondom Enschede. We verwachten weer een grote groep enthousiaste en uitzinnige nieuwe studenten. Laten we hen een warm welkom en vooral een veilig gevoel in Enschede geven!

Als poppodium, kroeg, club of festival wil je je bezoekers natuurlijk een zorgeloze tijd geven

Jongeren kunnen elkaar eindelijk weer ontmoeten. Zij zoeken hun eigen en elkaars grenzen op en dan ligt ongewenst seksueel gedrag helaas ook op de loer. Laten we met elkaar samenwerken om het leuk te houden! Want seksuele grensoverschrijding is niet oké en het hoort er niet bij.

Daarom heeft Enschede zich aangesloten bij de ‘Ben je oké’-campagne van Rutgers

Deze campagne tegen ongewenst seksueel gedrag start in de week van 16 augustus. Uit onderzoek blijkt dat daders van ongewenst seksueel gedrag zichzelf vaak niet herkennen als dader en hun eigen gedrag niet als schadelijk voor de ander zien. Onze burgemeester zegt daarover: “Door de campagne ‘Ben je oké?’ in onze stad zichtbaar te maken, vergroten we het bewustzijn dat seksuele intimidatie nooit acceptabel is”.

Daar kunnen jullie bij helpen

Stichting Rutgers heeft een toolkit ontwikkeld voor bedrijfsleiders en personeel in horeca. Met een paar simpele acties kun je namelijk voor iemand het verschil maken. Je vindt de toolkit hier: Nieuw: Toolkit tegen ongewenst seksueel gedrag
Ook komen er in verschillende horecagelegenheden posters op de toiletten te hangen, en besteden we via (sociale) media aandacht aan deze campagne.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens