De gemeente Amsterdam heeft de DSP-groep gevraagd de inzet van hospitality hosts in de uitgaansgebieden (Leidsebuurt, Rembrandtpleinbuurt en het Wallengebied) te evalueren.

Centrale vraag in het rapport is: in hoeverre is de inzet van de verschillende type hosts (ISA en SAOA-hosts) in de genoemde gebieden effectief. En zo ja, op welke manier kan deze inzet in het gebied worden verbeterd?

De conclusie van DSP is dat de inzet van hospitality hosts een aannemelijke bijdrage levert aan de afname van overlast in de gebieden, en zo bijdraagt aan verbetering van leefbaarheid.

In de bijlage het volledige rapport.

Het dagelijks bestuur Centrum is voornemens om de inzet van hosts in de drie uitgaansgebieden te continueren. Belangrijke voorwaarde (en aanbeveling uit het onderzoek) daarbij is dat we per gebied de samenwerkingsafspraken tussen hosts en handhavende diensten verduidelijken, concretiseren en deze afspraken goed vastleggen.

Daarnaast moeten er nog afspraken worden gemaakt over de structurele financiering en organisatie (waaronder manier van inkoop).

Voor wat betreft het Leidsepleinbuurt is de subsidie voor hosts voor 2024 geregeld en ook voor Rembrandtpleinbuurt is er nog tijd voor afstemming voor de verlenging in de toekomst. Tegen het zere been van ondernemers en belangenorganisaties is de inzet van hosts in het Wallengebied onlangs gestaakt en is er wat ons betreft een urgentie om zo spoedig mogelijk te streven naar een vervolg.

De gemeente gaat op korte termijn met de BIZ-en van het Wallengebied in gesprek om over het vervolg te spreken en komt spoedig met een voorstel voor het vervolg(proces).

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens