Hoe zit dit en hoe kan ik voldoen aan de meldplicht?

Vooropgesteld, KHN heeft actief een lobby gevoerd om te voorkomen dat deze maatregelen in de veiligheidsregio’s met de hoogste besmettingen zouden komen. Afgelopen vrijdag hebben we hierover ook nog een gesprek met burgemeester Halsema gehad. We vinden het een slecht plan en niet proportionele maatregelen. Er is geen draagvlak, omdat de maatregelen niet in verhouding staan tot het aantal ontstane besmettingen in onze branche. Het is ook niet aannemelijk te maken dat het daadwerkelijk bij gaat dragen aan minder besmettingen. We denken dat de vervroegde sluitingstijd meer groepsvorming op straat zal veroorzaken en dat mensen nog vaker thuis en d.m.v. illegale feesten samenkomsten zullen gaan organiseren. Het is een feit dat daar juist de coronamaatregelen niet in acht worden genomen. Ook zullen de beperkingen van groepsbijeenkomsten niet bijdragen aan minder besmettingen.

Hier vind je de informatie met de extra maatregelen die in onze regio van toepassing zijn.

De gemeente geeft ook een nadere toelichting op welke groepsbijeenkomsten je moet melden en hoe je die kunt melden. Zie hier.

KHN doet er alles aan om de maatregelen zo snel mogelijk van tafel te krijgen.

Binnenkort hopen we je ook duidelijkheid te kunnen geven over de mogelijkheden voor de zogenaamde winterterrassen. We hopen op verlenging van de extra terrasruimte en extra voorzieningen om het verblijf aangenamer te maken bij mindere weersomstandigheden. De huidige regeling duurt in elk geval tot 1 november 2020.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens