Horecaondernemers kunnen niet wachten om hun gasten weer te verwelkomen. Daarom wordt er van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 april een Fieldlab Cafés georganiseerd in Utrecht. Vijf cafés in de Utrechtse binnenstad doen mee aan het gecontroleerde experiment, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel van het café zich houden aan de maatregelen en afspraken. Gasten en medewerkers die mee willen doen aan het Fieldlab Cafés moeten vooraf aan een aantal basisvoorwaarden voldoen. Iedereen moet een negatief coronatestbewijs kunnen overleggen. Voor de gasten geldt bovendien dat ze moeten reserveren om mee te kunnen doen.

Reserveren kan vanaf volgende week woensdag 7 april via de website https://fieldlabcafes.nl/.

TNO zorgt voor gedegen begeleiding van het experiment, die in nauwe samenwerking tussen de Rijksoverheid, Koninklijke Horeca Nederland, Horeca Alliantie, GGD regio Utrecht en de Gemeente Utrecht plaatsvindt. De resultaten van het onderzoek worden door TNO vastgelegd in een rapport. Deze kennis wordt gebruikt om te bekijken of en hoe cafés en kroegen weer veilig en verantwoord open kunnen. Deze praktijktesten zijn ondersteunend aan – en dus geen voorwaarde – voor heropening. De vijf cafés deelnemende cafés zijn Hofman, de Beurs, Ubica, VinVin en ’t Oude Pierement. Alle horecazaken liggen in de Utrechtse Binnenstad. Hier is om praktische redenen voor gekozen.

Mensen die graag naar het café gaan tijdens het Fieldlab kunnen vanaf volgende week woensdag een afspraak maken via https://fieldlabcafes.nl/. Er kan een tijdsslot van 1,5 uur of 3 uur worden gereserveerd. Vooraf testen op corona is verplicht, dit kan bij de XL teststraat van de GGD regio Utrecht, locatie Jaarbeurs.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens