Vanuit het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de gemeente Utrecht, KHN, de Horeca Alliantie en TNO lopen er voorbereidingen om een Fieldlab Cafés te organiseren. Voor KHN was een belangrijke voorwaarde voor deelname dat een fieldlab ondersteunend moet zijn aan, maar niet voorwaardelijk is voor heropening.

Restaurants en cafés kunnen volgens KHN sowieso veilig én verantwoord open zonder uitkomst van een fieldlab, maar de inzichten die de Fieldlab Cafés opleveren kunnen mogelijk extra bijdragen aan een spoedige én verantwoorde heropening van cafés. Om zinvol te kunnen zijn, moet de Fieldlab Cafés snel resultaten opleveren.

Praktijktests

Zodra het kabinet groen licht geeft, zal een beperkt aantal horecalocaties in Utrecht gedurende een aantal dagen open gaan met als doel het middels praktijktests vergaren van informatie over het naleven van de gedefinieerde maatregelen door gasten en medewerkers. De komende dagen zal tussen het kabinet, gemeente Utrecht en KHN de definitieve afstemming plaatsvinden.

Veelgestelde vragen over het Fiellab Cafés

Ik heb een café of kroeg en wil ook meedoen aan deze experimenten, kan dat?
Nee, het is niet mogelijk jouw bedrijf aan te melden voor deze Fieldlab, al waarderen we het enorm dat horecaorganisaties/ondernemers graag mee willen denken. In verband met de veiligheid en strikte voorwaarden waaraan de praktijklocaties moeten voldoen, is er in overleg met de betrokken partijen een selectie gemaakt van geschikte horecagelegenheden.

Waarom in Utrecht en niet in een andere stad?
Er is bewust gekozen voor één gemeente i.v.m. veiligheid, beheersbaarheid en vergunningen. Utrecht was al ver gevorderd in de plannen. Eerdere Fieldlabs hebben op diverse locaties verspreid door Nederland plaatsgevonden.

Waarom op deze manier en niet een aantal kroegen vergelijken in verschillende steden?
Er is gekozen om het in één gemeente te organiseren om het beheersbaar te houden. Om een representatieve steekproef te doen, worden er wel verschillende cafés getest. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groot vs. klein.

Kijk voor meer informatie over het Fieldlab Cafés op Rijksoverheid.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens