De gemeente stelt een vergoeding beschikbaar voor de extra kosten die de controle van het CTB met zich meebrengt. Bijvoorbeeld voor het inhuren van extra personeel/vergoeding voor vrijwilligers. Hiervoor heeft de gemeente een bedrag gekregen van het Rijk.

De gemeente Tynaarlo heeft het bestuur van KHN Tynaarlo gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Ondernemers en vrijwilligersorganisaties (bijvoorbeeld sport, kunst en cultuur) die verplicht zijn het coronatoegangsbewijs (CTB) van hun bezoekers te controleren, kunnen vanaf vandaag (8 december 2021) een financiële tegemoetkoming hiervoor aanvragen bij de gemeente. Tynaarlo heeft hiervoor € 68.000 ontvangen van de Rijksoverheid.

Het college van B&W weet dat het de ondernemers en vrijwilligersorganisaties met het geld uit Den Haag niet volledig kan ontzorgen. “De bijdrage is een steuntje in de rug”, aldus burgemeester Marcel Thijsen. “Bijvoorbeeld voor de aanschaf van materialen, een gebaar naar de ondernemers die extra handelingen moeten verrichten, of voor de verzorging van vrijwilligers.”

Voor de ondernemers komt € 45.000,- beschikbaar. En daarmee blijft er € 23.000 over voor vrijwilligersorganisaties, vertelt Thijsen. “Dat lijkt misschien scheef, maar voor onze ondernemers gaat het om hun boterham. En ze beschikken doorgaans niet over vrijwilligers die voor hun de toegangscontrole verzorgen. Bovendien houden de ondernemers in onze gemeente zich goed aan de maatregelen die het Rijk voorschrijft, terwijl de effecten voor hun persoonlijk groot zijn. Daar heb ik ontzettend veel respect voor.”

Ondernemers die te maken hebben met de verplichte toegangscontrole kunnen eenmalig een bedrag van € 750 aanvragen. Zij kunnen de aanvraag doen via het digitale aanvraagformulier dat te vinden is via www.tynaarlo.nl/coronavirus. Hierbij geldt op=op en het geld wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst.

Met vriendelijke groet,

Gerrit van Bruggen
Bedrijfscontacten / economische zaken
Team ruimte en duurzame ontwikkeling

Mob 06- 15 23 29 41

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens