Cultuurwethouder Touria Meliani overhandigde de mooie bos bloemen aan Freek, bij de felicitatie kreeg Freek de ambtsketen die bij de functie hoort. Na bijna vier jaar heeft Amsterdam weer een nieuwe nachtburgemeester.

De jury bestond uit vijf juryleden en de verkiezing kwam mede tot stand door stemming van het publiek. De andere finalisten waren Anke Straten, Anne Rodermond, Jalien van den Tweel en Joost Gimbel.

Freek maakte direct zijn eerste doelstellingen bekend. "Ik ga als eerste met het GVB aan tafel en het hebben over de terugkeer van de nachtbussen,” zei hij. “Ook wil ik de kleedruimte in de Reguliersdwarsstraat permanent maken.”

Wethouder Touria Meliani gaat binnenkort met Freek Wallagh op 'nachttour’. “Die is heel belangrijk,” zegt ze. Samen met enkele raadsleden wordt dan het Amsterdamse nachtleven verkend. Verder wil ze het met Wallagh hebben over de ‘bereikbaarheid en de diversiteit aan clubs’. “En de veiligheid, de protocollen en de betaalbaarheid.”

Freek Wallagh is dichter, politicoloog, eventorganisator en activist.

In Bitterzoet bedankte Bjorn Schipper van Stichting Nachtburgemeester (N8BM) oud nachtburgemeester Shamiro van der Geld en zijn tijdelijke opvolger Ramon de Lima. Amsterdam was de eerste stad ter wereld die in 2003 een nachtburgemeester had.

Lees hier een artikel in Het parool over de reden waarom Freek Wallagh zich kandidaat stelde.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens