Friesland 100% zwerfafvalvrij. Zo doe je mee In een schone buurt geven gasten meer geld uit, blijven ze langer zitten én komen ze vaker terug. Daarom hebben wij van Koninklijke Horeca Nederland Regio Fryslân ons verbonden aan ‘Friesland 100% zwerfafvalvrij’ en zetten we ons in voor een schone omgeving. Heel graag nodigen we jou als KHN lid in Friesland van harte uit om ook een stukje voor je rekening te nemen.

100% zwerfafvalvrij: hoe doe je dat?
Op www.supportervanschoon.nl vind je een een interactieve kaart. Daarop kun je een ‘schoongebied’ rondom jouw onderneming aftekenen. Dit schoongebied beslaat het stuk straat rondom je onderneming dat je als ondernemer volgens de wet vrij van zwerfafval moet houden. (Dit heet ‘de 25-meter regel’.)

Zodra je je schoongebied hebt aangemeld, ontvang je een handig schoonpakket waarmee je makkelijk aan de slag kunt. Spreek bijvoorbeeld af dat je met collega’s iedere ochtend even veegt. En dat je aan het eind van de dag de straat even controleert.

Wanneer je voor 15 december je gebied intekent, ontvang je ook een actiecode om een gratis peukenpaal te bestellen in de shop van Supporter van Schoon.

Op dit moment worden alle ondernemers, scholen, verenigingen en inwoners van Friesland door Supporter van Schoon benaderd om zich in zetten tegen zwerfafval. Het doel van deze aanpak? Een 100% zwerfafvalvrij Friesland, waar naast NederlandSchoon en Koninklijke Horeca Nederland, ook Omrin, de Friese gemeenten, Circulair Friesland en de Friese Milieu Federatie aan meewerken.

Vragen over Friesland 100% zwerfafvalvrij?
Of over het aanmelden van je eigen schoongebied? Stel je vragen via info@supportervanschoon.nl.

Hartelijke groet,
Koninklijke Horeca Nederland regio Fryslân & Supporter van Schoon

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens