De gemeente Amstelveen heeft het gedoogbeleid voor verruiming terrassen verlengd tot 1 april 2022.

Daarnaast heeft het college van B&W besloten tot een subsidieregeling voor Duurzame Terrasverwarming.

Dit betekent dat de kosten voor aanschaf of huur van terrasverwarming met 50% gesubsidiëerd kunnen worden. Denk hierbij aan de aanschaf van elektrische heaters, dekentjes en verwarmde kussens.

Richtlijnen voor verruiming terrassen

Om de verruiming van terrassen mogelijk te maken heeft de gemeente opnieuw gedoogbeleid vastgesteld met daarin de richtlijnen voor verruiming terrassen. Horecaondernemers die in het bezit zijn van een terrasvergunning mogen op basis van het gedoogbeleid hun terras uitbreiden en volgens de richtlijnen het terras vergroten. Voorwaarde is wel dat ze hiervan melding doen (of in de afgelopen coronaperiode hebben gedaan) bij de gemeente. Het gedoogbeleid geldt tot 1 april 2022. Horecaondernemers die geen terrasvergunning hebben en denken dat ze wel de mogelijkheid hebben om binnen de gedoogregeling te vallen kunnen contact opnemen met het Ondernemersloket.

Subsidie voor terrasverwarming

De gemeente heeft een subsidieregeling vastgesteld voor verduurzaming terrasverwarming. Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor de aanschaf of huur van elektrische heaters, dekens of elektrische kussens. De maximale subsidie bedraagt €1500,- voor de aanschaf of €750,- in het geval van huren. Per half oktober kan de subsidie aangevraagd worden via een digitaal subsidieformulier op www.amstelveen.nl.

Horecaondernemers die voor die tijd een melding willen doen of een vraag hebben kunnen contact opnemen met het Ondernemersloket via ondernemersloket@amstelveen.nl

Meer informatie op www.amstelveen.nl/ondernemen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens