Geef toerisme en recreatie de ruimte! Deze oproep doen Gastvrij Nederland en Destinatie Nederland in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen aan de provincies. Een oproep die Koninklijke Horeca Nederland, als een van de belangrijke partijen binnen Gastvrij Nederland, van harte ondersteunt> Ook een belangrijke oproep, want de gastvrijheidssector biedt oplossingen voor de grote beleidsvraagstukken van deze tijd. Zaken die van belang zijn in de maatschappij, zoals wonen, welzijn, economie, verkeer, natuurklimaat en energie.

In een uitgebreid manifest zetten Gastvrij Nederland en Destinatie Nederland aan de hand van zes punten uiteen hoe de provincies de sectoren de ruimte kunnen geven. De initiatiefnemers pleiten er dan ook voor dat de brede gastvrijheidssector een prominentere plek krijgt in het provinciale beleid. De belangrijkste oproep aan de provincies is dan ook om recreatie en toerisme te stimuleren; door als provinciale staten een visie op toerisme en recreatie te ontwikkelen, door die visie te verbinden met andere beleidsterreinen en natuurlijk ook door een bijpassend bedrag in de begroting te reserveren voor toerisme en recreatie. Toerisme en recreatie gaat immers niet alleen om de ondernemingen en banen, het gaat ook om de bijdrage die de sector levert aan het welzijn en het welbevinden van mensen.

Gastvrij Nederland en Destinatie Nederland zien daarnaast nog meer manieren om letterlijk extra ruimte te creëren. Bijvoorbeeld door vrijkomende landbouwgronden om te vormen tot recreatiegebieden en te stoppen met het afsluiten van bestaande gebieden. Met dit manifest willen zij een handreiking doen aan de provincies die straks aan de bak moeten met hun ruimtelijke plannen voor de provincie.

Het manifest Geef toerisme en recreatie de ruimte! is tot stand gekomen in samenwerking tussen Destinatie Nederland, het landelijk netwerk van destinatie- en citymarketing organisaties, en Gastvrij Nederland, het platform van branches en organisaties uit de gastvrijheidssector waaronder KHN.

Download hier het uitgebreide manifest of de korte samenvatting van het manifest op 2 pagina’s

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens