Ondanks verzoeken en de lobby van KHN kan de burgemeester van Amsterdam geen toestemming verlenen voor beeldschermen op terrassen om EK voetbalwedstrijden uit te zenden. Het lijkt minister Grapperhaus nog een stap te ver en onverstandig om dit entertainment toe te staan. 

Burgemeester Halsema heeft zich in het veiligheidsberaad hard gemaakt voor televisieschermen op het terras. Ze realiseert zich dat het belangrijk is voor de horeca. Wij denken ook dat het veilig kan. Dat heeft de horeca het afgelopen jaar bewezen.

KHN strijdt voor meer mogelijkheden

Daarom blijft KHN strijden voor meer mogelijkheden gedurende het EK. Het EK is nog niet begonnen zeker nog niet geëindigd. Het aantal besmettingen neemt af en het aantal gevaccineerde mensen neemt nu in snel tempo toe. Vooralsnog staat het kabinet de maatregelen die gelden rondom terrassen (geen schermen, geen amusement) en evenementen nog niet toe.

Nieuw afwegingsmoment

KHN doet er alles aan om bij de volgende fase en stap in het openingsplan meer ruimte hiervoor te realiseren. Des te belangrijker is het voor nu om de voorwaarden strikt na te leven, dat helpt ons om z.s.m. een nieuw afwegingsmoment te krijgen om deze beperkingen te herzien. Blijf aandacht houden voor de 1,5 meter afstand, het placeren van mensen en hanteer strikt de sluitingstijden. Reguleer mogelijke wachtrijen en voorkom te lange wachtrijen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens