Moet je contact opnemen met het ondernemersloket als je binnen je huidige vergunde terrasruimte voldoende mogelijkheden ziet om naar tevredenheid je terras te exploiteren? En hoe kijkt de gemeente naar het herstel van onze branche?

Het bestuur van KHN Groot Venlo wil je met deze nieuwsupdate je op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je hier vragen over of wil je ons gewoon eens spreken? Mail ons dan op grootvenlo@khn.nl en we nemen contact met je op.

Heropening terrassen op 28 april. Lichtpuntje of zoethoudertje?

Om rendabel te kunnen exploiteren moeten ondernemers weer voluit kunnen ondernemen - zonder restricties - om zo te kunnen toewerken naar het herstel van de branche. Dat hebben we woensdagmiddag 21 april ook aangegeven bij Burgemeester Scholten van Venlo. We hebben daarbij concreet een aantal vragen gesteld waarover we op korte termijn uitsluitsel willen van de Burgemeester.

  • Waarom mogen de terrassen pas vanaf 12.00 uur open? Is de buitenlucht rond het koffiemoment tussen 10.00 en 12.00 uur besmettelijker dan vanaf 12.00 uur?
  • Waarom moeten de terrassen om 18.00 uur weer dicht? Zijn de parken, tuinen, woonkamers waar men het bourgondische leven voortzet vanaf 18.00 uur zoveel veiliger dan onze terrassen?
  • Waarom mogen aan de picknickbanken op gemeentegrond in de grote steden 4 personen uit verschillende huishoudens plaatsnemen aan een tafeltje; en op onze terrassen slechts 2?
  • Waarom wordt er bij terrassen een maximum aantal personen genoemd; en kijken ze bij winkels wel naar x personen per vierkante meter?

Tevens hebben we gevraagd hoe onder andere gemeente Rotterdam het heeft geregeld met picknickbanken. We horen heel graag waar de Veiligheidsregio, maar ook zeker onze burgemeester mogelijkheden ziet om bovenstaande oneerlijkheid pragmatisch tot het verleden te laten behoren.

Wanneer we jou kunnen helpen met de heropening dan horen we dat uiteraard graag en ook na de heropening staan we klaar voor jou.

Vanaf donderdag 22 april is overigens ook de website www.khn.nl/Yes-we-are-open in de lucht met een Q&A met de meest voorkomende algemene vragen over de terrasopening, zoals bijvoorbeeld hoe zit het nou eigenlijk met de mondkapjes?

Geen terrashuur in 2021 en uitbreidingen terras wederom mogelijk in gemeente Venlo

In afstemming met de gemeente Venlo willen we graag de volgende zaken met jullie delen.

Omdat de terrassen zich in de openbare ruimte bevinden is afstemming met de gemeente en omgeving van belang.

  • Om je in deze zware tijden tegemoet te komen, int de gemeente Venlo net zoals afgelopen jaar ook dit jaar géén terrashuur;
  • Als je binnen je huidige vergunde terrasruimte voldoende mogelijkheden hebt om naar tevredenheid je terras (coronaproof) te exploiteren, hoef je geen contact op te nemen met het ondernemersloket van de gemeente Venlo, maar kun je zelf eventuele aanpassingen doen;
  • Mocht je afgelopen jaar al een bevestigingsbrief hebben gekregen om je terras uit te breiden, dan blijft deze verruiming geldig tot het einde van dit jaar, tenzij de omgevingssituatie in de tussentijd veranderd is;
  • Fietsenstallingen die afgelopen jaar tijdelijk verwijderd zijn geworden zullen door de gemeente, voor 28 april, opnieuw tijdelijk worden weggehaald. Je hoeft hier geen nieuwe aanvraag voor in te dienen. De gemeente bekijkt samen met de vertegenwoordigers van de ondernemers of het nodig om is elders tijdelijke fietsenstallingen te plaatsen, hier is vorig jaar beperkt gebruik van gemaakt.;
  • Als je meer ruimte nodig hebt dan je nu binnen je vergunde terrasruimte hebt, neem dan contact op met het ondernemersloket van de gemeente Venlo (14077 / ondernemersloket@venlo.nl). Voeg hier direct een situatietekening aan toe, dit versnelt het proces ;
  • Sluit jouw terras direct aan op één of meerdere terrassen, probeer dan zoveel mogelijk gezamenlijk richting het ondernemersloket van de gemeente Venlo te communiceren.

Vanuit het ondernemersloket van de gemeente Venlo worden de terrasvraagstukken centraal gecoördineerd.

Onderzoek Koffiedik door studenten Fontys International Business School

Op verzoek van een aantal studenten sturen wij jullie onderstaand bericht door:

Wij zijn op zoek naar bedrijven in de regio Venlo voor een onderzoek naar koffiedik en hoe hier mee omgegaan wordt. Zoals u misschien weet, kan koffiedik goed gerecycled worden en gebruikt worden als grondstof voor verschillende producten. Echter, gebeurt dit nog niet op hele grote schaal.

Wij zijn 6 studenten van Fontys International Business School en zijn in opdracht van derden het initiatief ‘Bean Back’ gestart. Ons doel is het bewustzijn van het recyclen van koffiedik te vergroten en bedrijven in deze regio te helpen om over te stappen naar de mogelijkheid van recycling. Hoe kunnen we samen ‘duurzaam ondernemen’. Daarom zijn wij erg benieuwd naar hoe er wordt gedacht over het recyclen van koffiedik.

Enquête
Wij willen u vragen om onze korte enquête in te vullen, zodat wij een beter beeld krijgen over hoe er op dit moment wordt omgegaan met koffiedik en hoe men denkt over het recyclen hiervan. De enquête kunt u invullen via de bovenstaande link en zal ongeveer 3-5 minuten duren.

Alvast bedankt voor uw deelname.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens