Via de gemeente Amsterdam wordt aan bedrijven en maatschappelijke organisaties een gratis energieadvies- en begeleidingstraject aangeboden om je bedrijf te verduurzamen. Een ervaren en onafhankelijk energie-adviseur voert dit uit.

Energiebesparing en verduurzaming is belangrijk omdat je kosten kunt besparen en er zo minder CO2 wordt uitgestoten. Met de huidige energieprijzen verdien je de investeringen steeds sneller terug.

Aanmelden

Meld je aan via de website van gemeente Amsterdam Gratis energieadvies- en begeleidingstraject.

Wat kun je verwachten

Het adviestraject geeft inzicht in de volgende zaken:

  • Je huidige energieverbruik.
  • De mogelijkheden om te besparen.
  • Kansen om duurzame energie op te wekken.
  • De kosten en op welke termijn je die terug kunt verdienen.
  • De financiering.

Wanneer je daar behoefte aan hebt krijg je begeleiding van een ervaren energieadviseur. Deze helpt je bij het realiseren van de maatregelen.

Werkwijze

Een bedrijf voert dit energieadvies en de begeleiding voor de gemeente uit. Zij beschikken over ervaren adviseurs. Met een combinatie van persoonlijke begeleiding en gebruik van een online besparingstool krijg je inzicht in je energieverbruik en een concreet energiebesparingsplan. Zo weet je precies wat je kunt doen om te verduurzamen.

Het energieadvies en begeleidingstraject heeft standaard 3 contactmomenten:

1. Een energiescan op locatie met een persoonlijk adviseur die je situatie in kaart brengt.
2. Een adviesgesprek naar aanleiding van de energiescan. Daarin worden de uitkomsten van de scan, maar ook jouw wensen en doelen besproken. Dit wordt gecombineerd in een handig energiebesparingsplan. Met dit plan heb je handvatten om op een efficiënte manier energie te besparen. Een duidelijke actielijst en planning laten zien wat u kunt doen. Een online dashboard laat zien wat het oplevert. Tijdens dit proces, staat je persoonlijke energieadviseur altijd klaar om vragen te beantwoorden.
3. Een updategesprek met je energieadviseur om het energiebesparingsplan waar mogelijk bij te stellen en om te onderzoeken welke nieuwe besparingsacties interessant zijn.

Heb je vragen?

Stuur een mail naar verduurzamingzakelijkemarkt@amsterdam.nl. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

Uiteraard kun je ook contact opnemen met een van de regiomanagers van Koninklijke Horeca Nederland: