Amsterdam vermindert de WOZ-waarde voor belastingjaar 2021 van hotels met 11 procent en van cafés en restaurants met 4 procent. Hierdoor betalen horecabedrijven minder OZB-belasting dan zonder deze verlaging.

KHN heeft hier aandacht voor gevraagd en medewerking verleend aan een onderzoek waarbij is gekeken naar de invloed van corona op de waarde van onroerend goed in Amsterdam, Weesp en Landsmeer. Voor hotels, restaurants en cafés in de genoemde gemeenten zijn bijzondere omstandigheden (Art 18 lid 3 van de Wet WOZ) van toepassing, daarom kan de gemeente de WOZ-waarde verlagen.

Hierdoor betalen horecabedrijven minder OZB-belasting dan zonder deze verlaging. Door stijging van het tarief tussen 2020 en 2021 kan het zijn dat er toch meer OZB-belasting moet worden betaald. Ondernemers ontvingen de WOZ-beschikking en OZB-aanslag eind december 2021. Door het onderzoek was dit later dan normaal.

Meer weten

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de gemeente Amsterdam 'Belastingen en heffingen'. En zijn er vragen neem dan contact op met regiomanager Eveline Doornhegge; e.doornhegge@khn.nl / 06 51 49 07 09.

Uiteraard kan elke ondernemer nog steeds bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking als blijkt dat deze niet correct is of de waardebepaling niet overeenkomt met de marktwaarde. Uiteraard binnen de gestelde bezwaartermijn.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens