Ongeveer 25 horecazaken in de gemeente Apeldoorn deden afgelopen weekend tot 17.00 uur mee aan de protestactie van de horeca. Burgemeester Ton Heerts geeft via een brief zijn terugblik op deze actie

De burgemeester geeft aan dat over het algemeen tijdens de actie de coronamaatregelen (afstand, mondkapje) goed werden nageleefd en dat de sfeer ontspannen was. Dat is ook het beeld dat naar voren kwam in de uitzending van Nieuwsuur. Daar gaven horecaondernemer en voorzitter KHN Apeldoorn Jacco Talen en Marco Bod (Centrum Management Apeldoorn) een toelichting.

Komende week

Met de actie in de horeca van 15 januari heeft de sector een duidelijk signaal afgegeven. Het kabinet heeft gezegd dat de prioriteit vanaf nu ligt bij het openen van de horeca en de evenementen- en cultuursector. Burgemeesters binnen het Veiligheidsberaad hebben ook deze week opnieuw bij het kabinet aangedrongen op perspectief voor deze sectoren, op heel korte termijn. Dat deden zij ook publiekelijk, met een ingezonden stuk in de Volkskrant en verschillende interviews en toelichtingen op radio en tv.

Lees hier de volledige brief van gemeente Apeldoorn Terugblik actie Horeca 15 januari 2022.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens