Mede dankzij de inzet van KHN Bergen-Egmond-Schoorl heeft de gemeente Bergen aangekondigd dat huurders van gemeentelijk vastgoed een korting wil geven van twee maanden huur, met een maximum van 2000 euro. Ook heeft het college voorgesteld om strandpaviljoenhouders toe te staan het strand voor hun zaak te gebruiken als terras.

KHN Bergen-Egmond-Schoorl is blij met deze handreiking. Voorzitter KHN Bergen-Egmond-Schoorl, Mike Bosman: “Het is alle hens aan dek. Sommige bedrijven verkeren nu al in zwaar weer, het water staat ze aan de lippen. Er móet iets gebeuren, en dit is een mooie eerste stap.”

Maatwerk

De gemeente beoordeelt de hoogte van de huurvermindering aan de hand van een ’crisisbegroting’ die is opgesteld door de huurder. “Het gaat om maatwerk”, zegt de gemeente.

Goed voorbeeld doet volgen?

De maatregel is bedoeld om de financiële gevolgen voor de huurders enigszins te verzachten. Wethouder Klaas Valkering: “Door zelf de huren te verlagen, hopen we dat andere verhuurders ons voorbeeld volgen. Veel ondernemers in onze centra hebben het namelijk heel lastig, terwijl zij vaak huren van vermogende vastgoedeigenaren. Wij doen een klemmend beroep op de andere verhuurders in onze centra om ons voorbeeld te volgen.” Mike Bosman: “Hopelijk zullen andere verhuurders dit voorbeeld van de gemeente volgen.”.

Terrasuitbreiding voor strandpaviljoens en maand langer open

Strandpaviljoenhouders kunnen ook in aanmerking komen voor de huurvermindering, maar mogen dus -als het aan het college ligt- ook hun terrassen uitbreiden. Daarnaast wil het college er bij het waterschap voor pleiten dat de strandpaviljoens een maand langer mogen blijven staan, dus tot 15 november.

Lees ook

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens