KHN Den Haag heeft tijdens de begrotingsbehandelingen in de Raad van de gemeente Den Haag donderdag 8 november jongstleden van de gelegenheid gebruikt gemaakt om haar zienswijze te geven op het voorgenomen besluit de toeristenbelasting per 1 januari aanstaande met € 1,- te verhogen.

Het KHN voorstel hield in de voorgestelde tarieven toeristenbelasting te heroverwegen en daarnaast ruimte te maken voor enige nuances zodat er ruimte is en blijft voor de jeugdige (budget) reiziger. De jeugdige reiziger van vandaag is immers de beslisser van de toekomst. Een voorgestelde verhoging heeft volgens KHN een negatief effect op alle goedkopere vormen van overnachten.

Op basis van de gesprekken die wij hierover in de aanloop naar besluitvorming gevoerd hebben, kregen we het gevoel dat er naar onze standpunten geluisterd werd en de intentie was deze te vertalen in een nieuwe voorstel.

Tariefverhoging
Ons voorstel om jongeren tot 21 jaar 50% korting te geven leek zelfs de ideale "poldermodel oplossing". Helaas neemt de Raad ons advies niet over en heeft anders besloten. Wel is er voor gekozen de toeristenbelasting specifiek voor havens en campings niet te verhogen in Den Haag. Dit betekent dat overnachten op andere plekken in de stad in hotels/hostels B&B's wel te maken krijgen met een tariefverhoging van € 1,- van € 3,40 naar € 4,40 per overnachting per 1 januari 2019.

Het zou wat KHN Den Haag betreft eerlijker zijn geweest als de hostels/kleine hotels ook bij deze tariefsverhoging waren ontzien. De mening dat door dit besluit de kleinere partijen worden ontzien delen we dan ook helemaal niet.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens