In samenwerking met het Trimbos Instituut starten we dit jaar een pilot in onze gemeente samen met de horeca en paracommerciële instellingen. Op 21 april is de startbijeenkomst waarbij burgemeester Lieke Sievers ook aanwezig is.

Doel en inhoud
De pilot heeft als thema: dronkenschap en doorschenken. Het doel van de pilot is om de horeca te helpen om op een goede manier te waarborgen dat klanten zich aan wet- en regelgeving en de huisregels houden. De pilot begint met een startbijeenkomst waarin alles wordt uitgelegd. Natuurlijk is er dan ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Deelname aan de pilot zal voor de ondernemers een aantal handvatten opleveren die helpen om op een goede manier gasten op regels te wijzen. Het uiteindelijke doel is om met elkaar een visie te maken op het herkennen van dronkenschap en hoe hier als horeca en paracommerciële instelling mee om te gaan. Onderdeel van de pilot is een training voor horecapersoneel. Goed om te weten is dat FC Volendam en het CBW ook samen met je aan deze pilot gaan meewerken.

Startbijeenkomst
Wij nodigen je uit voor de startbijeenkomst op 21 april aanstaande om 10.00 uur in Zoom. De link volgt de dag voor de bijeenkomst. De bijeenkomst is bedoeld voor eigenaren en neemt een uur van jouw tijd in beslag. Graag een bevestiging van deelname aan de startbijeenkomst naar: j.kooiman@edam-volendam.nl.

Agenda:
1. Welkom/opening door burgemeester Sievers
2. Voorstelronde
3. Uitleg pilot en thema dronkenschap en doorschenken
4. Vragen aan de deelnemers
a. Wat verwachten deelnemers van de pilot?
b. Wat verwachten ze van ons?
c. Wanneer is voor de deelnemers de pilot geslaagd?
d. Waar moeten we rekening mee houden?
5. Deelname
6. Wat wordt de volgende stap?
7. Wat verder ter tafel komt
8. Afsluiting

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens