Heb je een horecaonderneming, sportvereniging, cultuurinstelling of andere onderneming of organisatie op Goeree-Overflakkee?

Heb je begin 2022 extra kosten moeten maken voor het controleren van coronatoegangsbewijzen (CTB)? Dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding.

Als onderdeel van de coronamaatregelen werden in de horeca, kunst- en cultuursector, sport- en evenementensector coronatoegangsbewijzen ingezet. De rijksoverheid heeft geld beschikbaar gesteld om de naleving van de controle op coronatoegangsbewijzen en identiteitsdocumenten te ondersteunen en te vergemakkelijken.

Je kunt in aanmerking komen voor een incidentele bijdrage ondersteuning naleving controle op coronatoegangsbewijzen. Per organisatie kan een bijdrage worden toegekend, per locatie. Per locatie wordt in principe tot maximaal €4.000,- uitgekeerd. Zijn de gemaakt kosten hoger dan dit bedrag dan kan dat ook worden onderbouwd in de aanvraag, als er verdeling nog budget beschikbaar is dan zal het resterende budget naar rato verdeeld worden onder de aanvragers die hogere kosten hebben gemaakt. Voor een bijdrage komen alleen kosten in aanmerking die aantoonbaar betrekking hebben op de periode 1 januari 2022 tot en met 26 maart 2022.

Het gaat daarbij om de volgende kosten:

  1. verschuldigde loonkosten van werknemers en arbeidskrachten of een verschuldigde vrijwilligersbijdrage;
  2. verschuldigd vakantiegeld, verschuldigde pensioenafdrachten en sociale zekerheidslasten, in verband met de loonkosten, bedoeld onder a.;
  3. in geval van externe inhuur, de kosten van werving, selectie, administratie en aansturing van werknemers en arbeidskrachten;
  4. materiële kosten die de controle van het coronatoegangsbewijs en identiteitsdocument faciliteren;
  5. verschuldigde BTW, voor zover deze verschuldigd is over de kosten bedoeld onder 1. tot en met 4.

Aanvragen kan tot en met 7 mei. Het aanvraagformulier en verdere informatie is te vinden via https://www.goeree-overflakkee.nl/subsidie-ctb.

De regeling is te vinden onder: https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR675454/1

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens