Op verzoek van KHN Groningen en de landelijke regering, heeft de gemeente Groningen besloten de voorwaarden voor deze regeling te versoepelen. Mogelijk kom je nu wél in aanmerking!

Omdat er weinig gebruik wordt gemaakt van de regeling TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) heeft de gemeente Groningen besloten de voorwaarden voor deze regeling te versoepelen. De gemeente heeft de voorwaarde dat de hoogte van het vermogen meetelt, laten vervallen.

TONK is een tijdelijke regeling van de gemeente omdat veel mensen het op dit moment financieel moeilijk hebben. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om bepaalde kosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK.

Meer informatie en aanvragen TONK

Kijk voor verdere informatie, de voorwaarden en het aanvragen van deze regeling op de website van de gemeente Groningen.

LET OP: Heb je al een aanvraag gedaan, maar is deze afgewezen? Dan hoef je niet opnieuw een aanvraag te doen. De gemeente bekijkt deze eerdere aanvragen opnieuw. Je ontvangt van de gemeente opnieuw bericht of je nu wél in aanmerking komt of niet.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens