Op dit moment zijn het voor u zware tijden door de coronacrisis. Dinsdag 13 oktober 2020 heeft het kabinet extra maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De sluiting van de horeca en terrassen is één van die maatregelen. Een maatregel met een grote impact voor u. Deze maatregel moet voor u erg hard zijn aangekomen.

Ook wij weten niet wanneer het kabinet besluit om de extra maatregelen voor wat betreft de horeca weer te versoepelen en welke regels er dan nog van toepassing zijn. Toch willen wij samen met u er klaar voor zijn, wanneer er wordt aangekondigd dat de horeca en de terrassen weer open mogen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u deze winterperiode overweegt om een winterterras te installeren. De huidige regels laten een winterterras wel toe in het openbare gebied, maar in een beperkte omvang, te weten: Terras is in het winterseizoen van 1 november tot 15 maart in beperkte omvang toegestaan, te weten een diepte van maximaal één rij terrasmeubilair. Met uitzondering van het terraseiland op het dorpsplein. Hier worden specifieke afspraken met de desbetreffende horeca-inrichting gemaakt. (artikel 2:10 lid 3 APV juncto artikel 29 Aanwijzingsbesluit APV 2017, paragraaf 3.1 lid 4).

Wilt u als (horeca)ondernemer dit seizoen een groter winterterras dan feitelijk nu is toegestaan of het qua comfort (warmte) anders inrichten? Wij zien uw plannen dan graag per mail tegemoet om deze te beoordelen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk laten weten of uw plan mogelijk is. Mocht u als horecaondernemer aan het dorpsplein in Heerde besluiten om uw deel op het plein voor de winter ook in te richten? Overleg ook even met uw buurman/buurvrouw over kansen en gezamenlijke inrichting hiervoor. Wellicht is het mogelijk om collectieve investeringen neer te leggen bij het Ondernemersfonds gemeente Heerde (OFGH). Ook de plannen op het dorpsplein Heerde zien wij graag tegemoet.

Heeft u plannen? Leg deze z.s.m. aan ons voor? Ook eventuele plannen voor terras met betrekking tot het voor- en hoofdseizoen 2021 zijn al welkom om te beoordelen. U kunt de plannen mailen naar gemeente@heerde.nl t.a.v. Lisanne Groothoff/Riette Bijsterbosch. Ook voor vragen kunt u bij deze twee contactambtenaren terecht.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Riette Bijsterbosch Adviseur Economische zaken /Bedrijfscontactfunctionaris Gemeente Heerde

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens