Na enkele overleggen tussen gemeente Heumen en Koninklijke Horeca Nederland - werkgroep Heumen schrijft de gemeente alle paracommerciele instellingen aan.

Het aantal overschrijdingen van de regels die gelden voor paracommerciele instellingen is de afgelopen jaren steeds meer toegenomen. Een gemeente is verplicht om beperkingen op te leggen aan horeca-activiteiten door bijvoorbeeld dorpshuizen, musea en sportkantines, om oneerlijke concurrentie te voorkomen. Steeds vaker blijkt dat deze instellingen zich niet aan de regels houden. Soms moedwillig. Soms ook omdat de vrijwilligers waar een vereniging op draait onvoldoende weten wat de regels zijn.

Als eerste stap om oneerlijke concurrentie daadwerkelijk tegen te gaan, gaat gemeente Heumen alle paracommerciele instellingen aanschrijven. Er wordt duidelijk gemaakt aan welke regels men zich te houden heeft. Dit om illegale activiteiten en verdere handhavingsverzoeken door KHN te voorkomen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens