De gemeente Lelystad wil iedereen er op attenderen dat jullie in de maanden oktober, november en december gebruik kunnen maken van de Bbz-regeling. Dit betreft voor deze periode (1 oktober 2021 t/m 31 december 2021) een gift en geen lening zoals de reguliere Bbz-regeling.

Bent u een ondernemer en kunt u tijdelijk niet meer de kosten voor uw levensonderhoud betalen? Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk niet kunt werken door de maatregelen, ziekte of wanneer een grote klant plotseling wegvalt. Dan komt u wellicht in aanmerking voor Bbz. Met Bbz kunt u uw inkomen aanvullen tot het voor uw geldende bijstandsniveau. De gemeente houdt ook rekening met uw financiële situatie, zoals met uw woonlasten.

In het vierde kwartaal van 2021 (1 oktober 2021 tot en met 31 december 2021) gelden specifieke regels voor Bbz inkomensaanvulling. Vanaf 1 januari 2022 gelden andere regels.

Bbz inkomensaanvulling vierde kwartaal 2021

In het vierde kwartaal van 2021 (oktober, november en december) is Bbz inkomensaanvulling een gift. Voor Bbz inkomensaanvulling in het vierde kwartaal van 2021 vraagt de gemeente u een schatting te maken van uw inkomen per maand (oktober, november, december). De gemeente vult uw inkomsten iedere maand aan tot het bijstandsniveau.

Na afloop van de maand bepaalt de gemeente op basis van uw daadwerkelijke inkomen op elk bedrag u recht had. Hebt u minder verdiend dan vooraf geschat? Dan wordt het tekort aangevuld door de gemeente. Hebt u meer verdiend dan vooraf geschat? Dan moet u het bedrag dat u teveel hebt ontvangen aan de gemeente terugbetalen. Bbz inkomensaanvulling in het vierde kwartaal van 2021 is vergelijkbaar met Tozo, maar is niet hetzelfde. Een verschil tussen Bbz inkomensaanvulling en Tozo is dat u meer informatie over uw situatie en uw bedrijf bij de gemeente moet aanleveren. Ook onderzoekt de gemeente of uw bedrijf levensvatbaar is.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Nelle- Marie Peters of Emma Weggemans.

Aanvragen Bbz kan via: Zelfstandigenloket Flevoland - Home (e-inwoner.nl).

Handige link om te checken als ondernemer of je mogelijk recht hebt op Bbz: KRIJG IK BBZ.NL – Kom ik in aanmerking voor Bbz?


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens