Het einde lijkt in zicht maar het is een lange uitzichtloze periode geweest en voor vele horecaondernemers geeft corona nog een vervelende belasting afsluiting.

Het bestuur van KHN Nunspeet wil alle horecaondernemers nogmaals wijzen op de relatief nieuwe TONK regeling. Dit is een regeling die aangevraagd kan worden bij de gemeente en bedoeld is om als ondernemer je privé vaste lasten te kunnen blijven betalen. Er zijn bij de gemeente nog redelijk weinig aanvragen voor de TONK binnengekomen.

TONK regeling

Gemeente geeft aan via de uitvoerders dat er een aantal vragen leven onder horecaondernemers over de uitvoering van de TONK vs de eerder door ons gestelde regel dat je een bewijs van uitstel van hypotheek moet overleggen.

In eerste instantie heeft het college besloten om de TONK te verstrekken indien je een bewijs kon overleggen dat je uitstel had gevraagd bij de bank voor de hypotheek. Bij afwijzing van de bank van dit verzoek zou er dan TONK verstrekt kunnen worden. Omdat de gemeente het signaal kreeg dat banken geen uitstel meer verstrekken is deze regel geschrapt. En ook omdat de gemeente Nunspeet graag wil voldoen aan het ruimhartig toekennen van de TONK regeling.

Omdat de TONK in twee gedeelten is geknipt (aanvraag tot eind maart, dan met terugwerkende kracht van 1 januari en aanvraag vanaf 1 april), betekent dit in de praktijk dat een deel van de ondernemers de TONK niet heeft aangevraagd in die periode omdat toen de regel van de hypotheek nog gold. Nu die vervallen is kan de TONK alsnog met terugwerkende kracht worden toegekend.

KHN Nunspeet wil iedereen dus nogmaals wijzen op de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor financiële ondersteuning via de TONK regeling, vraag deze direct aan bij de gemeente.

Heel veel succes nog de komende periode.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens