“Hoe mooi is het om leermeester te zijn en de studenten een stapje verder te helpen?”

Die vraag stelde Paul Ruiter, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland regio Midden Nederland, in zijn openingswoord aan de 75 leermeesters, die dinsdag 12 oktober de Dag van de Leermeester en Leerbedrijven bezochten op het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein. Een gezamenlijk initiatief van SBB, KHN regio Midden Nederland, MBO College Hilversum Horeca & Facility, onderdeel van ROC van Amsterdam, Hotelschool MBO Amersfoort en ROC Midden Nederland.

Workshops

Op de dag stonden ontmoeting, lering en ontwikkeling centraal. De leermeesters volgden een afwisselend programma waarin ze handvatten kregen aangereikt die ze in hun dagelijkse werk met studenten kunnen toepassen. Zo legde gastspreker Ronald Hünneman verschillende communicatiestijlen uit die te gebruiken zijn in de communicatie met medewerkers en studenten/leerlingen. Daarnaast werden twee workshops aangeboden. In de workshop ‘Mijn student heeft er (weer) zin in! ..en ik ook!’ leerden de deelnemers hoe je je studenten op een positieve manier kan motiveren. De praktijkopleider/leermeester heeft immers grote invloed op de motivatie van de student en de geboekte resultaten in de praktijk. De tweede workshop vond plaats in de keukens van het Horeca & Toerisme College en richtte zich op food & beverage. Wat zijn de nieuwste producten, bereidingen en trends? Specifieke aandacht was er voor duurzaamheid en vegan food.

“Een inhoudelijk goede dag”, blikt Ruiter terug. “Ook goed om te zien dat dit een samenwerking is tussen verschillende scholen. Hiermee zetten we een 1e stap om de kloof tussen ondernemers en opleidingen zo klein mogelijk te maken”.

Jaarlijks event

Vanuit de organiserende partijen is de intentie om de Dag van de Leermeester en Leerbedrijven jaarlijks te laten terugkeren in de regio. Volgend jaar zal MBO College Hilversum de organisatie op zich nemen.

Dit jaar gemist, zorg er voor dat je er volgend jaar bij bent!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens