KHN Amstelland heeft per brief aan alle vijf gemeenten laten weten dat de financiële zorgen bij veel ondernemers nog groot zijn, ondanks de financiële steunmaatregelen.

Ondernemers hebben ingeteerd op hun bedrijfsreserves en privé-vermogen en vrezen voor het aflossen van coronaschulden die alle verdiencapaciteit en ondernemersloon zullen opslokken, vooral nu de horeca weer open is en de steunpakketten aflopen.

Via de brieven hebben wij een beroep gedaan op de burgemeesters en wethouders om in hun Haagse netwerk aandacht te vragen voor deze problematiek. Het gevoel heerst namelijk dat er te weinig besef is voor de situatie die nog komen gaat.

Gesprekken met wethouders EZ

Daarnaast zijn wij naar aanleiding van de brieven met de wethouders EZ van beide gemeenten in gesprek gegaan om te kijken naar de mogelijkheden die de gemeenten hebben om bij te dragen aan eventuele oplossingen. Zo is er gesproken over de mogelijkheid tot het (opnieuw) verruimen van de terrassen. In de meeste gemeenten is dit inmiddels bekend dat dit is toegestaan tot 31 oktober. Daarnaast hebben we andere mogelijkheden besproken zoals de vergoeding van CTB-gelden, de subsidie voor warmte-kussens en het verhogen van lokale bestedingen aan de middenstand.

Hierbij de brief aan gemeente Aalsmeer, deze brief is naar alle vijf de gemeenten gestuurd. Gesprekken met de wethouders hebben plaatsgevonden of vinden binnenkort plaats.

Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens