De voorzitter van KHN Bloemendaal, Anton Tielen en de vertegenwoordiger van het strand Jasper Roord, waren samen met de regiomanager Miriam Geerlings in gesprek met de burgemeester en Ciska Boersma, juridisch adviseur (o.a. team APV).

De communicatie en het contact met de gemeente is goed, mede door een terugkerend overleg tussen de gemeente en KHN en de vertegenwoordigers van de horecaondernemers in Bloemendaal.

Grand Prix

Tijdens het overleg van 15 september werd kort terug gekeken op de Grand Prix, waarbij werd opgemerkt dat een uitgebreide evaluatie volgt. Verder werd er gesproken over de organisatie van evenementen in het algemeen en de bijbehorende verantwoordelijkheden.

Coronacrisis

De impact van de coronacrisis kwam ook aan bod, zowel op financieel gebied, de afwikkeling, het perspectief, de onzekerheid als het horeca sectorplan.

Kostenstijgingen en personeelstekort

Er is gesproken over de kostenstijging van energie, inkoop en stijgende personeelskosten. Wellicht zijn er mogelijkheden vanuit het duurzaamheidsloket, voor het aanbieden van energiescans of het continueren van de actie met de warmte kussens van afgelopen jaar. De actie om dit uit te zoeken staat uit.

Bedrijfsbezoeken raadsleden

De bedrijfsbezoeken van de raadsleden aan de strandpaviljoens vorig jaar is zeer positief ontvangen. Men geeft aan dat een bedrijfsbezoek van raadsleden bij de horecaondernemers in de dorpskernen ook een goed initiatief zou kunnen zijn. Dit wordt opgepakt.

Einde tijdelijke uitbreiding terrassen

De tijdelijke uitbreiding van de terrassen eindigt per 31 oktober 2022. Inmiddels hebben de ondernemers met een terrasvergunning een brief ontvangen waarin vermeld staat dat per 31 oktober de terrassen weer opgesteld dienen te worden volgens de oorspronkelijke situatie. Wanneer je in de toekomst je terras toch wilt uitbreiden, dan kan je hiervoor een aanvraag indienen via de website van de gemeente.

Hier vind je het verslag van het overleg en de brief m.b.t. de terrassen.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens