Koninklijke Horeca Nederland vindt goed omgaan met dementie in de horeca ontzettend belangrijk. Dirk Beljaarts, Algemeen Directeur van KHN, ging over het onderwerp in gesprek met Samen Dementie Vriendelijk. “Mensen met dementie vinden het vaak heel gezellig om samen even een kopje koffie drinken of doordeweeks rustig even samen een hapje eten. Zeker als dat in een restaurant is waar ze vroeger vaker kwamen.”

In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis.

Lees het interview

Lees verder het hele interview met Dirk Beljaarts op samendementievriendelijk.nl.

Over Samen dementievriendelijk

Samen dementievriendelijk will de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Daarom biedt deze organisatie trainingen 'Omgaan met dementie'. Online, maar ook op locatie.

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.

Gerelateerde standpunten

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens