Dinsdag kwam een afvaardiging van het bestuur van KHN Beverwijk op het gemeentehuis bij elkaar om in gesprek te gaan met de burgemeester Martijn Smit. Het laatste overleg was al weer even geleden en de behoefte was er aan beide kanten om weer eens bij te praten. Bovendien wilden we de burgemeester bedanken voor de verleende medewerking aan de subsidie voor de voucheractie.

Er zijn ruim 1800 aardbeienvouchers ingeleverd in 2022 en het eerste kwartaal van 2023 in de horeca in Beverwijk en Wijk aan Zee. Elke voucher vertegenwoordigt een bedrag van 25.- euro. Dit zorgt voor een mooi totaalbedrag wat is besteed in de lokale horeca, mede dankzij de gemeente! Als dank overhandigde voorzitter Steff van der Zon een ‘gouden aardbei’ en een mooie bos bloemen aan de burgemeester.

Verder is het beleidsplan van de afdeling besproken met onder andere aandacht voor:

  • Duurzaamheid; Green Biz gaat rond om te kijken en testen om quick wins boven water te halen op het gebied van energiebesparing.
  • Terrassen: Het zou positief zijn als de verruimde terrassen nog een jaar langer mogen blijven staan (1 okt is eigenlijk te vroeg om de terrassen weer weg te halen). Tijdens corona waren omwonenden coulant. Hier wil de burgemeester pragmatisch naar kijken.
  • Vergunningen: Op de website wordt niet duidelijk gemaakt waar je wijzigingen in de terrasvergunning kan aangeven. Dit is een punt van aandacht voor de gemeente. Er hoeft geen nieuwe vergunning aangevraagd te worden, alleen een nieuw plattegrondje. Je kan ook een mail sturen naar info@beverwijk.nl, dan wordt het bijgeschreven bij de vergunning. Het zal ook duidelijker op de website komen.
  • Horecabeleid: Voor het volgend overleg zal de actualisatie van het bestaande horecabeleid op de agenda gezet worden. Het nieuwe college kijkt vooral naar de wijken. De gemeente gelooft steeds meer in preventie, hoe ziet de wijk er uit, verlichting, sport, fietsenstallingen, etc. komt in mei in de gemeenteraad. Per wijk verschillende portefeuillehouders, goed om ook horecabeleid erbij te betrekken.
  • Handhaving: burgemeester hoort weinig, dat betekent dat het goed gaat. Met name met de bedrijven die bij KHN zijn aangesloten.
  • Controle alcoholwet 18-: Er worden geen mysterie-guests visits ingezet. De gemeente vindt dit niet nodig. Men gaat liever het gesprek aan.
  • Feesten in paracommerciële instellingen en illegale horeca: Als er meldingen komen of we horen er op een andere manier van dan wordt er opgetreden.
  • Subsidie ondernemersfonds: KHN is blij dat dit is opgezet met behulp van de gemeente. De aanvragen komen binnen, o.a. voor een gezamenlijke website om Beverwijk als bestemming te promoten, de Biertapwedstrijd, promotie Koningsdag, Bokkentocht en Wijntocht. Aandachtspunt is om de sfeer in de Breestraat te verbeteren. Er zitten nieuwe mensen in het Oranje-committee, wens is om het grootser te maken. De organisatie van de feestweek loopt ook.

Het najaarsoverleg zal plaatsvinden op 3 oktober om 13.00 uur, dan zal het horecabeleid op de agenda staan.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens