Wil je je bedrijf of bedrijfspand verduurzamen? Verduurzamen is vaak een interessante investering met een goed rendement. Maar het is ook noodzakelijk om de klimaatdoelen te behalen. Zo houden we de stad leefbaar voor ons én de generaties na ons.

De eerste stap zetten is soms lastig. Om bedrijven en organisaties te helpen bij energiebesparing biedt de gemeente Amsterdam ondernemers een gratis energieadvies met begeleiding aan.

Gratis energieadvies en begeleiding

Het adviestraject geeft zicht in het huidige energieverbruik, de besparingsmogelijkheden, kansen voor duurzame energieopwekking, de kosten, terugverdientijden en de wijze waarop je de maatregelen kunt financieren. Daarnaast word je gedurende een periode van 1,5 jaar begeleid bij de realisatie door een ervaren energieadviseur. Bijvoorbeeld bij het beoordelen van offertes maar ook bij het op weg helpen van financiering via subsidies of een lening. Het verkrijgen van (beter) inzicht in het energieverbruik levert vaak meteen concrete energiebesparingsacties op.

Aanpak en werkwijze

Een ervaren bedrijf voert dit energieadvies en begeleidingstraject voor de Gemeente Amsterdam uit. Zij beschikken over ervaren adviseurs en werken via een combinatie van persoonlijke begeleiding en gebruik van een (online) besparingstool. Deze combineert inzicht in het energieverbruik met een concreet energiebesparingsplan. Zo weet je precies wat je kunt doen om te verduurzamen.

Het energieadvies en begeleidingstraject heeft standaard drie contactmomenten:

  • Een energiescan op locatie met een persoonlijk adviseur die de energiesituatie in kaart brengt.
  • Een adviesgesprek n.a.v. de energiescan waarin de uitkomsten van de scan, maar ook je gewenste duurzaamheidsdoelen worden besproken gecombineerd in een handig energiebesparingsplan.
  • Energiebesparing d.m.v. handvatten om op een concrete en efficiënte manier energie te besparen. Een duidelijke actielijst en planning laat zien wat je moet doen en het online dashboard laat zien wat het oplevert. Je persoonlijke energieadviseur staat voor vragen altijd voor je klaar.
  • Een updategesprek om het energiebesparingsplan waar mogelijk te actualiseren en om specifiek te onderzoeken welke nieuwe besparingsacties voor je interessant zijn.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden zie: Gratis energieadvies en begeleiding - Gemeente Amsterdam

Vragen?

Stuur een mail naar verduurzamingzakelijkemarkt@amsterdam.nl. Zij nemen z.s.m. contact met je op.

Zie ook de bijlage: flyer Duurzaam ondernemen

Bron: Gemeente Amsterdam

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens