Via Green Events biedt de gemeente Zandvoort een tweetal gratis webinars aan voor organisatoren en ondernemers.

1. Op 4 februari wordt gestart met een webinar over afvalvrije bekersystemen voor evenementen:

Afvalvrije bekersystemen

In het webinar over afvalvrije bekersystemen komt Sanne Westra (ministerie) aan het woord over regelgeving. Agnieszka van Batavia (The LCA Centre) deelt de resultaten van het onderzoek naar de milieu impact van herbruikbare en recyclebare bekersystemen. En samen met Erik Costeur (Gentse Feesten) en Douk Vos (Dekmantel) bespreken we hoe een herbruikbaar (hardcup) en recyclebaar (softcup) bekersysteem in de praktijk werkt.

Wil je deelnemen, klik dan hier.

2. Op 11 februari is er een programma over korte voedselketens:

Korte voedselketens.

Gemiddeld heeft een maaltijd al 30.000 kilometer gereisd voordat je bezoeker er een hap van neemt. Dat schuurt als je je realiseert dat er lokaal een grote diversiteit aan eten en drinken wordt geproduceerd stelt Barbara Baarsma in haar boek “Nederland Voedselparadijs”. Nederland exporteert 75% van haar voedsel naar het buitenland. Terwijl het merendeel van wat op de Nederlandse borden ligt uit het buitenland komt. Geschat wordt dat nog maar 5% van de ingrediënten via de ‘korte voedselketen’ worden ingekocht. Dit is zonde en kan anders.

Wil je deelnemen, klik dan hier

Deelname is gratis, je kan deelnemen door op de links hierboven te klikken.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens