Op 12 december jongstleden waren de vertegenwoordigers van de ondernemersorganisaties, verenigd in het Haarlemmermeers Ondernemers Platform (HOP), aanwezig voor het laatste bestuurlijk overleg met het college van de gemeente Haarlemmermeer. Per 1 januari houdt de gemeente Haarlemmermeer op te bestaan in haar huidige vorm.

In dit overleg is geëvalueerd hoe de afgelopen jaren zijn verlopen. Geconstateerd is dat er verbetering mogelijk is op het betrekken van het bedrijfsleven in het beginstadium van het denkproces om tot beleid te komen. Ook werd duidelijk dat de verdeling van de portefeuille ‘economische zaken’ over meerdere wethouders niet zo goed is bevallen.

Eerste bijeenkomst op 21 maart 2019

De onderlinge verstandhouding tussen de verschillende partijen is altijd optimaal geweest wat perspectief biedt voor de toekomst om het overleg voort te laten bestaan. Op 21 maart 2019 is de eerstvolgende bijeenkomst gepland. Ook is gesproken over het overdrachtsdossier voor het nieuwe college, dat in theorie per 2-1-2019 geïnstalleerd zou kunnen worden, om de lopende dossiers te kunnen oppakken.

Onderwerpen

Onderwerpen als de nota commerciële voorzieningen, bedrijventerreinen, cameratoezicht, de gezamenlijke hotelshuttle Schiphol, de nota toerisme en recreatie, Schiphol, Sugarcity, verduurzaming van het bedrijfsleven, de Duinpolderweg en de ontwikkeling van de diverse bedrijventerreinen zijn de afgelopen jaren de revue gepasseerd.
Heeft u suggesties, opmerkingen of vragen over het HOP en de onderwerpen die daar aan de orde komen? Laat het via uw vertegenwoordiger van uw belangenvereniging weten.

Namens HOP voorzitter Dick Hulsebosch en de deelnemende verenigingen Ondernemend Hoofddorp, Ondernemersvereniging Haarlemmermeer-Zuid (OVHZ), ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede en omstreken, Businessclub Badhoevedorp, Koninklijke Horeca Nederland Haarlemmermeer, Businesspark Nieuw-Vennep Zuid, ZZP-netwerk Haarlemmermeer, MKB Metropool Amsterdam en VNO-NCW West, wensen wij u allen fijne en drukke kerstdagen en een gelukkig, gezond en succesvol 2019 toe.