De MaagLeverDarm Stichting heeft een oproep gedaan voor meer en schonere toiletten in de openbare ruimte, omdat mensen met bijvoorbeeld de ziekte van Crohn dringend de behoefte hebben aan meer toiletten in de openbare ruimte.

De gemeente Oss heeft het bestuur van KHN Oss gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

De gemeente Oss komt niet voor in de top van meest gastvrije toiletgemeente volgens de berekeningen van HogeNood.nl, maar bungelt landelijk ergens onderaan in de ranglijst.

We willen hier graag verandering in brengen! We kiezen er niet voor om meer openbare toiletten te realiseren maar ons te richten op het meer openstellen van bestaande toiletten.

Beste lezer,

Help jij ons mee gemeente Oss nóg gastvrijer te maken?

Bij een gastvrije en toegankelijke stad horen voldoende toiletten waar bezoekers en inwoners gebruik van kunnen maken. Op dit moment zijn er in de gemeente Oss nog niet voldoende opengestelde/openbare toiletten. Het tekort aan deze toiletten weerhoudt mensen met gezondheidsproblemen ervan om de deur uit te gaan. Daarnaast maken meer opengestelde toiletten de omgeving aantrekkelijker voor een langer verblijf.

HogeNood app

Samen met de app HogeNood brengt de gemeente Oss toiletlocaties in kaart. Op dit moment zijn er ongeveer 20 toiletten aangemeld in de gemeente Oss. Dit is nog niet genoeg. We willen je daarom vragen of je het toilet van jouw organisatie of onderneming ook aan wil melden.

De HogeNood app helpt om zo snel mogelijk het dichtstbijzijnde toilet te vinden via een smartphone. Ook laat de app de route naar het toilet zien en geeft het faciliteiten weer, bijvoorbeeld of een toilet toegankelijk is voor iemand in een rolstoel.

Hoe meld je een toilet aan?

Aanmelden voor deze app is gemakkelijk. Ga naar het aanmeldformulier op de website van HogeNood: https://www.hogenood.nl/toilet-toevoegen. Vul in het vak ‘Werk je samen met een gemeente?’ de koppelcode voor de gemeente Oss in: ltHm. Mocht het niet lukken met aanmelden of heb je vragen, neem dan contact met mij via m.van.de.poppel@oss.nl of via 0412 629 646.

In de bijlage vind je nog een flyer met daarop ook een QR-code om de app te downloaden.

Wij hopen dat zoveel mogelijk organisaties en ondernemingen hun toilet aanmelden!

Met vriendelijke groet,

Marscha van de Poppel
Accountmanager Centrum en Horeca Gemeente Oss

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens