Eind vorig jaar hebben we vanuit KHN, BIZZEN van het oude stadshart Amsterdam (o.a. Wallengebied) en andere belangenorganisaties een brandbrief geschreven, omdat de overlast van straatdealers extreme vormen aanneemt.

De drugsdealers zijn met honderden aanwezig, hebben lak aan de regels, bedreigen en intimideren bezoekers, bewoners, ondernemers en werknemers en er lijkt totaal geen grip meer op ze te zijn, ondanks allerlei acties van de politie. Naar aanleiding van deze brief is de burgemeester direct in actie gekomen. Het probleem wordt herkend en er wordt gewerkt aan een totaal pakket aan maatregelen die de overlast moet beperken.

Campagne voor bezoekers

Voor nu willen we aandacht vragen voor een campagne gericht op bezoekers, zodat zij zich meer bewust worden van de gevaren. Vooropgesteld dit is slechts een van de maatregelen en zal niet de enige oplossing zijn bij de aanpak van dit probleem.

Veel ondernemers hebben contact met bezoekers en hebben tijdig, vaak voordat men het gebied gaat bezoeken, mogelijkheden om hen te attenderen op de risico's. We vragen jullie hulp om een groot publiek te bereiken. Zie onderstaande links. Die kun je gebruiken om via je eigen communicatiekanalen je gasten en toekomstige bezoekers te attenderen op de risico's.

Animatie/short video straatdealers.

Posterbestanden

Steeds meer campagnes zullen uitgerold gaan worden om te streven naar meer respectvolle bezoekers. Bezoekers die respect hebben voor de stad, haar bewoners en mede bezoekers. Het zal dus niet de laatste keer zijn dat we vragen om jullie hulp om campagnes te ondersteunen.

Binnenkort zullen we je ook nader informeren over de totale aanpak van straatdealers. Er wordt nu hard gewerkt aan verdere uitwerking.

Voor meer informatie: regiomanager KHN Amsterdam Eveline Doornhegge, e.doornhegge@khn.nl / 06-51490709.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens