Het Graafschap College en brancheorganisatie KHN gaan met u als ondernemer samenwerken met 1 doel: voldoende opgeleide tevreden horeca toppers in de Achterhoek!

Een term die we de laatste jaren veel horen is “krapte op de arbeidsmarkt”. De horeca is een sector waar dat al langer speelt.
Uw personeel verandert. Andere wensen, andere verwachtingen en andere prioriteiten. Het personeel van nu is niet meer het personeel van vroeger. Daar moet u, als ondernemer op inspringen. U zult zeer waarschijnlijk meer personeelsleden nodig hebben om dezelfde uren ingevuld te krijgen. Hoe kunnen wij als Graafschap College u hiermee helpen?

Twee opleidingstrajecten

In november 2021 hebben wij een gesprek gehad met Jan Willem, regiomanager KHN en vijf ondernemers om te horen wat de wensen zijn. Ilse van Markt 5, Ronald van Skopein, Roel van Jan ter Voert en Mascha van Villa Ruimzicht. Tijdens dat gesprek kwamen er twee zaken naar voren. Senioriteit (gastvrij leiding geven op de werkvloer) en keukenpersoneel. Met deze informatie zijn we aan de slag gegaan om twee verschillende opleidingstrajecten op te zetten. Met als doel het kennisniveau van uw huidige personeel naar een hoger plan te tillen en personeel op te leiden die nog niet in de keuken werkt, maar dat met een korte opleiding wel zou willen.

Graag nodigen wij u uit op maandag 7 maart om 10.30 uur bij het Graafschap College. Tijdens deze bijeenkomst zullen wij de beide trajecten toelichten en kunt u vragen stellen. En uiteraard kunt u personeel maar ook u zelf hier zich vast aanmelden voor de cursus “leidinggeven op de werkvloer".

Wanneer: 7 maart 2022
Tijd:
10.30 tot 12.00 uur
Waar:
Graafschap College, Maria Montessoristraat 3 in Doetinchem

We hopen op uw komst en ontvangen graag uw aanmelding voor 28 februari via l.tenelshof@graafschapcollge.nl.

Heeft u vragen? Neem dat contact op. We helpen u graag. Leon ten Elshof, relatieadviseur Team Arbeid, 06-40521289 of Marcel Ratering, relatieadviseur E & D, m.ratering@graafschapcollege.nl , 06-40791071.

Alvast wat meer info over de 2 nieuwe opleidingsmogelijkheden: Leidinggeven op de werkvloer (aansturen van medewerkers).

Senioriteit op de werkvloer 

De training ‘senioriteit op de werkvloer’ biedt handvatten over hoe effectief en bevredigend om te gaan met verschillende situaties en verschillende belangen. De taakvolwassenheid van de medewerker wordt opgeschroefd door middel van bewustwording van houding, gedrag en de invloed hiervan op anderen. U leert sturing en ondersteuning te geven afhankelijk van de situatie. Als leidinggevende, is het essentieel om een goede samenwerking en communicatie tussen u en medewerkers te bewerkstelligen. Onze opzet van de training richt zich op de dagelijkse praktijk, waarin het oefenen met senioriteit, motiveren en gedrag centraal staan. Tijdens de trainingen worden verschillende praktische handvatten aangereikt waarmee u invulling geeft aan uw rol als senior. Deze trainingen is gebaseerd op het “learning by doing” principe. Geen droge stof, maar herkenbare en praktische leerstof met praktijkvoorbeelden uit het bedrijf.

“Voorschakeltraject kok” (koken in de horeca, niveau 2)

Het voorschakeltraject is gericht op het aanleren van de basishandelingen voor kok. In het scholingstraject van de certificaathouder komen vaardigheden aan de orde die nodig zijn om het praktische/hands-on ‘keukenwerk’ te kunnen uitvoeren. De belangrijkste taken voor de certificaathouder in de horecakeuken zijn: het maken van een mise-en-place; het bereiden van gerechten en componenten; het afwerken hiervan voor uitgifte en het schoonmaken. Ook zorgt hij/zij voor ontvangst, controle en opslag van geleverde producten. Het scholingstraject is praktijkgericht en bevat daarnaast ondersteunende theorie. Na afloop en bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens