Na een goed gesprek tussen KHN groot Nijmegen en de stichting Vierdaagsefeesten is er maar één conclusie. We hebben elkaar nodig om er een mooi feest van te maken. Heb jij jouw aanvraag voor de vierdaagse terrassen al ingediend?

Leo Weterings, directeur Vierdaagsefeesten, en Rowin van Wijhe, verantwoordelijk voor de verpachting en veiligheid, geven aan dat ze er alles aan doen om het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland, de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, voor de 51e keer te kunnen laten plaatsvinden.

Vanwege de opzet van de Vierdaagsefeesten - een groot massaal openbaar evenement - is het echter uiterst onzeker dat we dit jaar een volwaardige editie kunnen organiseren. Zij sluiten het in dit stadium nog niet volledig uit, maar we moeten ons ook voorbereiden op een 1,5 meter variant.

Om in aanmerking te komen voor een pachttoestemming voor een terras verzoeken zij elk jaar de horeca zich in te schrijven om volledig beeld te hebben wie wat zou willen. Tijdens het gesprek bleek dat 20% van de horeca het inschrijvingsformulier nog niet terug gestuurd of gemaild heeft. Wellicht ligt dit aan de onduidelijkheid of en zo ja, hoe de Vierdaagsefeesten door kunnen gaan.

Planning

De planning is dat er medio april een keuze gemaakt wordt of en zo ja, in welke vorm de Vierdaagsefeesten 2021 door zal gaan. Tot die tijd kan er ook nog geen duidelijkheid gegeven worden, ook niet over de pachtprijzen. Het bestuur van KHN wil deze wel omdat horecaondernemers zich nu moeten inschrijven niet wetende wat er gaat komen en wat de kosten gaan worden. Helaas is er tijdens het gesprek geen uitsluitsel over gegeven. Wat Rowin wel kon aangeven is dat alleen bij een volwaardige feest het volledige pachtbedrag moet worden voldaan en bij een variant van de feesten ook een variant voor de pachtprijs komt. Daarbij is het nog belangrijk om te melden dat, zodra er bericht komt over de pachtprijzen, je nog af kunt zien van een vergunning.

Leo Weterings, directeur Vierdaagsefeesten, begrijpt dat de horecaondernemers het op dit moment heel zwaar hebben. Hij geeft aan er alles aan te doen om in de 3e week van juli iets mogelijk te maken waardoor de terrassen weer vol komen te zitten.

Aanvraag Vierdaagse terrassen

Ze zijn op dit moment druk bezig om alle plannen te verwerken tot één beheersbaar plan dat ook voor de hulpdiensten en de gemeente Nijmegen werkbaar is. Juist daarom is het nodig dat zij de aanvragen voor de Vierdaagse terrassen op tijd binnen krijgen. Bij deze dan ook de oproep om zo spoedig mogelijk het aanvraagformulier alsnog ingevuld terug te mailen naar Rowin van Wijhe, r.van.wijhe@vierdaagsefeesten.nl. Ook voor vragen kun je met hem contact opnemen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens